Важно блог правило: Бъди пръв или умри!

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 09.09.2007

  dosh-dosh-1.jpgПрез последните няколко месеца в мен окончателно се затвърди едно впечатление за тактиката в блогването, което се въртеше само като неясна мисъл в главата ми.

  Става дума за това колко е важно да реализираш една идея бързо, по-бързо, най-бързо, т.е. – да си първи.

  Вече няколко пъти ми се случва да имам идеи за статии за някои от блоговете си, но поради лиса на достатъчно време или лоша организация да не успявам да ги напиша. И само след месец или два виждам тези статии в други интернет източници – било блогове, било обикновени сайтове.

  Не казвам, че виждам същите статии, които и аз съм искал да съставя, но откривам сходна тематика, сходен ъгъл на мислене, сходни внушения, сходно заглавие, сходна идея. Всеки път, когато видя това ме обхваща благородна завист, че не съм успял да се организирам и да напиша статията първи.

  Ето какво публикува само преди малко Dosh Dosh в блога си:

  Марк от 45n5 наскоро създаде списък с Топ 100 на “make money online” блоговете. Dosh Dosh е на 4-то място.

  Всъщност, планирах да създам подобна класация за блоговете в тази ниша преди много месеци, но се забавих, тъй като имаше много неща и проекти, които да свърша преди това.

  Какво може да се научи от това: Ако имате страхотна идея и мислите, че ще сработи, незабавно я приложете на практика и не я оставяйте да отшуми. За останалата си работа намерете някой друг, който да я свърши, дори платете на някого, ако трябва.

  Ако не сторите това, съвсем скоро някой друг ще роди същата идея и ще “затвори” вратата пред тази възможност. Списъкът на Марк вероятно ще привлече и ще продължава да привлича линкове и внимание и това е една страхотна идея от негова страна.

  Линк към източника.

  Dosh Dosh просто облече мислите ми по същата тема в няколко кратки абзаца. Точно така стоят нещата!

  Между другото, така стоят нещата не само по отношение на писане на статии в блог. Така стоят нещата и във всеки бизнес например, ако се замислим. Какъвто и да е той. Първият в категорията има най-голям шанс да обере овациите, ако си изиграе правилно картите.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 4 trackbacks }

  Ревността при блогърите | Блог за блогове - Alabala.org
  11.04.07 at 11:11
  Теми за WordPress и Blogger, плъгини, чекове и трафик експерименти: 08-15.09.2007
  09.16.08 at 17:09
  Суперблог
  11.28.08 at 21:11
  15 начина за монетизиране на блог : Монетизация
  02.10.09 at 19:02

  { 0 коментара… коментирайте сега }

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.