Bloghology.org: Списание за блогове и блогъри

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 20.09.2008

  Bloghology.org списание блогове блогъри

  През блога на Яро узнах за една чудесна инициатива – списанието за блогове и блогъри Bloghology.org. В секцията “За нас” на списанието казват, че това е единственото списание за блогове в света, както в електронен вариант, така и на хартия (!)

  Посетих незабавно Bloghology.org и трябва да кажа, че съм впечатлен от идеята зад това издание. Разбира се, в света съществуват и други електронни издания (The Blog Herald например), които предлагат новини, съвети и информация за блогосферата. Идеята за списание обаче, в което като автори се включват много голям брой блогъри и споделят съвети и насоки за по-добро блогване е малко по-различна, тъй като бяга леко встрани от традиционната форма на блогове, в които обикновено има само един автор или малка група от такива.

  Веднага ми направиха впечатление няколко свежи заглавия в Bloghology.org, като например:

  В хартиената си версия, списанието се предлага срещу 20 евро абонамент (за Европа) и доколкото успявам да разбера, срещу регистрация може да се чете и електронната версия на хартиеното издание.

  Очевидно е, че блогосферата е толкова напреднала в чужбина и има толкова сериозна общност от блогъри, че нуждата от специализирани медии, които да отразяват различни новини свързани с блоговете и блогърите е реална. Предстои да видим дали Bloghology.org ще успее да се утвърди на този пазар и дали блогърите са склонни да си плащат, за да четат списание (хартиено или електронно) за блогове.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 3 trackbacks }

  Списание за блогове и блогъри
  09.21.08 at 12:09
  The World Is Talking About Bloghology! | Make Money With Blogs! - Search For Blogging
  09.23.08 at 21:09
  The World Is Talking About Bloghology | Interactive Global Media SRL
  09.23.08 at 22:09

  { 0 коментара… коментирайте сега }

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.