13 годишен е #1 по “Make Money Online”

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 06.11.2007

  Карл ОкабЧудите се кой е този младеж на снимката? Това е 13 годишният Карл Окаб от Филипините, който днес е тема #1 за много блогъри и уебмастъри, тъй като е първи в Google по фразата “Make Money Online” в Google!

  Карл Окаб е започнал да се занимава с интернет преди 3-4 години, когато е бил на около 10. Както казва самият той, в началото основно е играел игри, чатил е с приятели и т.н.

  Днес Карл Окаб има блог CarlOcab.com, където пише за печеленето на пари онлайн. Дизайнът на блога е негово дело, между другото, а в страниците на блога с лекота ще забележите доста голям брой платени линкове (срещу които се бори именно Google), както и голям брой спонсорски банери и Adsense.

  Или, това момче печели повече от мен с блога си, при това в пъти пъти повече, предполагам. Поздравления!!! За мен това е още един хубав пример, че с блогове можеш да изкарваш чудесни пари, както и да се налагаш като персонална (лична) марка в интернет, което в един хубав момент в бъдещето пак носи доходи.

  В идните дни, като му остане време след училище, Карл планира да разкаже как е станал #1 по фразата “Make Money Online” само за 9 месеца. Очаквам включване от него и съм много любопитен.

  Между другото, аз също съм си поставил една малка цел, съвсем символична, която най-вероятно няма да ми донесе хилядите долари на Карл. Би ми се искало след 5 месеца (когато Alabala.org ще стане на 9 месеца) да съм на челно място в Google по думата “блог”.

  В момента съвсем не съм близко до постигането на тази цел, но ще видим какво ще излезе от това. ;-) С повече търпение и работа може и да се получи.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 5 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Георги Георгиев 06.11.07 в 17:11

  Конкуренцията за “Make Money Online” не е толкова голяма, българската конкуренция за “имоти” е 4-5 пъти по-голяма, за сравнение. А за блог – успех, конкуренцията е още по-малко ;-)

  2

  Тодор Христов 06.11.07 в 18:11

  Не бих казал, че конкуренцията за “Make Money Online” е малка, в същото време. #1 в тази фраза е преди всичко престиж, напълно заслужен, между другото.

  А за думата “блог” – след 5 месеца ще видим какво се е получило, аз съм малък играч със скромни възможности…

  3

  Longanlon 09.12.07 в 12:12

  Още един пирон в ковчега на тия, дето се самозоват SEO-специалисти…

  4

  Андреан Рашков 16.11.08 в 21:11

  Ако искаш да станеш първи като начало ти трябват линкове който съдържат думи от статията пример карл-окаб-е-първи.html, ако постигнеш 9% наситеност на страница за ключова дума без да прекаляваш за да не си баннат и събмитнеш уебсайта/блога си в повечето главни директории, и ако си късметлия да те одобрят от DMOZ, може да си сигурен че ще си на първа страница, останалото ще дойде от трафика. Последна новост от Гугъл е обвързването на ранга на страницата ти с ранговете на сайтовете които сочат към теб. Колкото по- известни и посещавани страници сочат към теб толкова по- добре. Но всъщност е достатъчно и 1 да те изведе напред. Пример ако желаете, статия в NYTIMES за блога ви може да ви изкара на 1ва позиция, а 100 подобни в малки вестници може въобще да не ви вкара в челните 20

  5

  nakata 25.07.10 в 21:07

  Този малкия не си играе ! Евала на момчето !!!

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.