Драматичен спад във Feedburner абонатите

Днес регистрирах драматичен спад в статистиката на абонатите през Feedburner на всички мои блогове. Спадът, в зависимост от блоговете варира от 10 до 40%.

Направих бърза проверка, за да установя, че много други български блогове се сблъскват със същия проблем, и то точно днес. Някои от тези блогъри регистрират спад в абонатите си през Feedburner от над 50%, т.е. двойно намаление! В чужбина прочетох за спадове с по няколко хиляди абоната за едно денонощие (представям си шока, който въпросните блогъри са изпитали!)

Ако и вие сте сред потърпевшите, насочвам ви към анонс, публикуван във форума на Feedburner

Доколкото успявам да разбера, проблемът ще бъде решен съвсем скоро и се надявам да бъда зарадван от новите, актуализирани цифри на статистиката на абонатите през Feedburner.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

17 Коментара за “Драматичен спад във Feedburner абонатите”

 1. SSH_ON на 21.02.08

  Над 50% спад консатирам. Дано да го оправят по-скоро проблема, за да не се отрази негативно. Излагат се вече постоянно с тези проблеми.

 2. voxy на 21.02.08

  а дали има случаи на самоубийства?

 3. Иво Станков на 21.02.08

  При мен също има навсякъде спад. Всъщност съм забелязал, че от време на време се случва това и не знам кога най-накрая ще го оправят… Просто някои дни не зачита определени RSS четци, което може да се види и от статистиката в профила на сайта, и от там идват и спадовете.

 4. dzver на 21.02.08

  Всъщност http://topbloglog.com/?feedburner=1 показва, че всички големи блогове са спаднали с точно определена бройка - бройката на Google Reader subscribers.

 5. Иво, отделно от този конкретен спад, през уикендите по принцип статистиката винаги спада, поне при мен, след което цифрите се компенсират още във Вторник (когато се показват данните за Понеделник, т.е. с един ден назад).

  Причината е заради по-малкия брой хора, които отварят RSS четците си, доколкото успях да разбера.

 6. Voxy, не знам за самоубийства, но няколко хиляди абоната по-малко за блогър, който си вади хляба с блогове предполагам че е равносилно на това да си инвеститор/брокер на някоя фондова борса и да се събудиш една сутрин, за да разбереш, че си изгубил половината от всичките си вложения.

  Някои хора с по-слаби нерви могат и да си посегнат, знае ли човек? :-) Историята ни дава такива примери, съвсем истински.

 7. Dzver, в този ред на мисли, защо не обмислиш да добавиш RSS абонатите на http://www.NovaVizia.com в списъка, към който ни насочваш?

  Въпросният блог ползва RSS емисия през Feedburner.

 8. dzver на 22.02.08

  Така е, над 60 блога ползват FeedBurner, но само 29 са позволили на външни лица да имат достъп до тази информация.

 9. Alabala.org, доколкото виждам, в включен в списъка, без да е активирана опцията Awareness API, точно както е и при NovaVizia.com.

 10. Longanlon на 22.02.08

  хъхъ, voxy, пак ме радваш :)

 11. dzver на 22.02.08

  Тодор, на 31 блога ми връща информация, на останалите 30 не - не зависи от мен. Проверката е автоматична и няма никаква човешка намеса, т.е. не е проява на специално отношение към сайта ти.

  Наличието на бутон “имам 1000 читатели” не гарантира, че awareness api е активно.

 12. dzver на 22.02.08

  Всъщност може да има някаква логическа грешка, защото агрегатора упорито установява, че фийда ти е на адрес novavizia.com/feed, а не на адрес feeds.feedburner.com/novavizia и той работи.

 13. На Alabala.org никога не съм активирал Awareness Api, и въпреки всичко данните за читателите през Feedburner се виждат. Което ме кара да предполагам, че Awareness API няма касателство към това дали статистиката на Feedburner се вижда при теб.

  Разбира се, тъй като не разбирам нищо от API и програмиране, трудно бих могъл да кажа нещо повече. Но и при двата блога - Аlabala.org и NovaVizia.com няма активирано API, но пък има активиран Feed Count.

 14. Спокойно, момчета, аз знам къде са отишли. Не ползвам въпросната есктра, но брояча на посещенията ми показва забележимо увеличение тези два-три дни. Така, че … ще трябва да се примирявате ;)

 15. Ето каква била истинската причина!! :-)

 16. SSH_ON на 25.02.08

  Броячите се върнаха към нормални стойности. Да се надяваме, че няма да има неприятни изненади в (близко) бъдеще.

 17. Да, оправиха се нещата! :-)

Остави коментар