Съвети към блогърите от Роб Мей

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 06.03.2008

  Роб Мей, който стои зад известния бизнес блог Businesspundit.com във видео интервю, в което дава някои насоки към начинаещите блогъри.

  От интервюто става ясно, че блогър в Топ 4000 на света (по Technorati) не прави кой знае колко пари (не че блогва заради парите, но все пак) – под 1000 долара на месец. Отчасти поради тази причина, той вече го е продал.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 5 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  SSH_ON 06.03.08 в 22:03

  За първи път го чувам този. Хем не изкарва нищо от блога си, хем съвети дава… безценно :)

  2

  Тодор Христов 06.03.08 в 22:03

  Съветите му не са насочени към монетизацията, а към трафика. Друг е въпросът, че трафикът не му е донесъл кой знае колко големи успехи в приходите от реклама…

  Иначе Роб Мей е автор на един от най-известните бизнес блогове в света и в момента е на място 3700 по Technorati, което не е зле за нишата: http://technorati.com/blogs/businesspundit.com?reactions

  3

  voxy 07.03.08 в 08:03

  Формула на успеха: колкото по-прости потребители ти четат блога, толкова по-големи приходи

  4

  Калоян К. Цветков 07.03.08 в 09:03

  Простите четат ли ? ;)

  5

  Светослав Гърков 09.03.08 в 21:03

  Според мен целта на Роб Мей не е да печели пари чрез директна монетизация на трафика си. Доколкото знам той предлага консултантски услуги, като блога му позволява да придобие статут на експерт, както и му осигурява по-голяма аудитория от потенциални клиенти. Не трябва да се съди за печалбата на един блог по адсенс чека например. :)

  Поздрави!
  Светослав Гърков

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.