Фирмен сайт-блог на Сита Мениджмънт Консулт под Wordpress

от Тодор Христов на 17.03.2008

фирмен сайт

Тъй като от известно време насам никак не бях доволен от фирмения ни сайт, отделих 1-2 дни, за да си поиграя с дизайна, с цел да го докарам в по-симпатичен и компактен външен вид. За целта разбира се използвах Wordpress - единственият софтуер, с чиято помощ мога сам да направя блог или сайт, като изключим беглите ми познания по Macromedia Dreamweaver.

Предстои ми въвеждането на доста нови текстове, свързани с вече проведени обучения, консултации и одити, отзиви от клиенти, снимков материал. За целта за първи път ще използвам активно и фото-плейъра на Picasa, който позволява вграждането на поредица от снимки директно в сайта (блога).

Препоръчвам ви да обмислите Wordpress като алтернатива за създаването на фирмения ви сайт, ако по подобие на моя милост не умеете да правите сайтове под други платформи (програмни езици). Особено, ако планирате да обновявате сайта си системно, блоговата структура е съвсем удачна.

Линк към фирмения ни сайт.Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 6 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

SSH_ON 18.03.08 в 01:03

“отделих 1-2 дни” - А аз се чудя защо няма нищо за четене :)
Добре е станало, стегнато и професионално… само RSS feed не ми се връзва на фирмен сайт.

2

Тодор Христов 18.03.08 в 07:03

Благодаря!

RSS реших да поставя, защото планирам да обновявам сайта сравнително редовно и прецених, че е в мой интерес хората да се абонират за нещо, за да се връщат обратно в сайта при обновяване с нов материал.

Все пак в случая абонатите на RSS може да са и потенциални клиенти. :-)

3

vladi 18.03.08 в 08:03

Ааа супер, много повече ми харесва. Много по удобен и лесен.

4

Тодор Христов 18.03.08 в 11:03

Еее, радвам се! :-)

Скоро смятам да го обогатя с още доста материали, снимки, може би и кратки статии по някои специфични теми… и изобщо да го попълвам редовно. Малко го бях занемарил, което не беше добре.

5

Манол Трендафилов 18.03.08 в 12:03

Искам да отправя малко градивна критика относно новия дизайн:
1. Първо се забелязва Сита мениджмънт консулт - не знам дали искаш да акцентираш върху името, ако е така си успял
2. Оранжевото меню в дясно прекалено много внимание привлича т.е. не може да се концентрира вниманието върху текста - можеш да го направиш в по “убит” цвят например някакъв нюанс на сивото
3. Заглавието “Сита мениджмънт консулт” може да го вкараш в хедърната снимка с някакви ефекти ( това е лично мнение, може да не го взимаш под предвид ) :)
4. Може да свалиш търсенето под или над RSS абонамента
Ами нямам други забележки. Всичко останало е супер. Надявам се да съм бил полезен

6

Тодор Христов 18.03.08 в 12:03

Благодаря за препоръките!

Какво точно имаш предвид “оранжево меню”? Имам оранжева иконка за RSS, и #cc3300 линкове в сайдбара.

Ще обмисля по другите неща дали мога да оптимизирам нещо - мерси много!

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.