Въпрос за Адсенс

от Тодор Христов на 24.06.2008

От екипа на Адсенс твърдят, че най-високо поставения в HTML-а код на Google Adsense рекламите показва най-високо платените реклами, спечелили наддаването за реклама (бидовете).

Винаги съм се чудил, този принцип само за Адсенс рекламните карета ли се отнася (например 728×90, 160×600 и т.н.), или комбинирано между рекламни карета и Адсенс Link Units (т.е. за всякакъв Адсенс код)?

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
Вижте и това:

{ 3 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Пенко Пенев 25.06.08 в 09:06

Със сигурност се отнася за всички рекламни елементи. Също така и броят на рекламните елементи на страницата също определя и какви реклами да се показват. Ако например имаме само един рекламен блок – на него ще се показват по-скъпи реклами, от колкото ако имаме 3 рекламни елемента. Това разбира се за български сайт не се усеща много, тъй като разликата в бидовете не голяма, но на англоезичните сайтове разликата е чувствителна. Например на един мой сайт на английски намалих рекламните карета на AdSense – от 3 на 1 заради друга реклама и очаквах спадане на приходите от AdSense от този сайт, но за моя радост приходите останаха непроменени.

2

Тодор Христов 25.06.08 в 11:06

Пенко, мерси! Има логика да е така.

3

Пенко Пенев 27.06.08 в 23:06

Сетих се и нещо друго – Колкото и да е странно за мен Link Units дават значително по висок CTR от другата реклама. Освен това този рекламен елемент въпреки, че е с малки размери дава приходи също като ракламен банер на челна позиция.

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.