Сайтът на Simphony X (Симфъни Екс) - здрав арт-прогресив рок

от Тодор Христов на 19.07.2007

Symphony X

Една от най-здравите арт-прогресив рок групи в света безусловно е Symphony X. Групата се радва на голяма популярност сред феновете на прогресив рока, при това с пълно основание.

Официалният сайт на Symphony X е SymphonyX.com. Сайтът е стартирал през 2003г. и до лятото на 2007г. има завидните 2 372 267 посещения. Сайтът се поддържа от две жени - феновете на Symphony X Лиза Палма и Джакс Ви Ейч.

Сайтът на Symphony X според мен отстъпва в дизайнерско отношение на други сайтове на арт-прогресив банди, като например на Dream Theater, но въпреки това е много съдържателен и предлага следните възможности на своите читатели и фенове:

  • Пълна дискография на Symphony X.
  • Много новини от, за и около Symphony X.
  • Невероятно подробна програма за всички предстоящи турнета на Symphony X по света - по дати, градове и зали. Между другото, погледнах програмата за концертите на Symphony X към датата на писане на този материал - имат впечатляващите 37 участия само в следващите 40 дни (за промоцията на албума им Paradise Lost), а след месец почивка продължават с нови 25 участия за месец и половина по линия на европейското есенно турне на Dream Theater Chaos in Motion 2007.
  • Подробно представяне на всеки един член на групата - Майкъл Ромео, Ръсел Алън, Майкъл ЛеПонд, Майкъл Пинела и Джейсън Руло.
  • Богата секция за свободно сваляне на различни Symphony X ресурси - mp3, видео, скинове за WinAmp, картинки за мобилни телефони, тапети и др., в т.ч. лично творчество на фенове на Symphony X.
  • Възможности за личен контакт със Symphony X по няколко начина - фен клуб форум, бюлетин, чат по IRC канал и мрежа от няколко фен сайта на групата от различни държави.
  • Дълъг списък от десетки отразявания и ревюта на Symphony X в пресата.
  • И разбира се, търговски фен-артикули на Symphony X - фланелки, чаши, дискове и др.

За феновете на прогресив-арт-рок метъла сайтът на Symphony X е едно чудесно място, от където да черпят информация за групата и всички нейни начинания. Надявам се, че ще го проверявате от време на време, ако музиката на Symphony X ви допада.Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 1 коментар… прочетете го по-долу или добавете ваш }

1

Б.Христов 04.08.08 в 22:08

Най-добрите! Велики музиканти, ненадминат стил!

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.