In-Banner Video от EasyTrader

от Тодор Христов на 31.10.2008

Иван Иванчев от EasyTrader е публикувал в блога на Мартин Попов материал, с който анонсира старта на нов продукт на българската рекламна платформа – In-Banner Video:

EasyTrader Ad Network стартира тази седмица за първи път rich-media банер с вградено стрийминг видео в програмa на Караджъ Турс. Ценообразуването на видео-рекламите е както при останалите кампании – Pay-per-Click.

Данните от изминалите дни показват, че видео банерите имат средна кликаемост от около 0.15% и се показват към момента в 23 уеб сайта от Premium мрежата на Изитрейдър.

Кандидатствах за видео-банер рекламата на Караджъ Турс в Изитрейдър с блога за мениджмънт и очаквам одобрение. Ако получа такова, ще тествам този рекламен формат, но откровено казано, съм с леки резерви, предвид на средната конверсия от 0,15%.

Също така, според мен една видео реклама заслужава далеч по-висока цена, а в момента цената на In-Banner Video рекламата на Караджъ Турс е на същите нива както цената на най-обикновен флаш или JPEG банер на много други рекламодатели, в т.ч. от бранша на туристическите агенции.

Все пак, това е една добра стъпка напред в развитието на рекламния пазар и е добре, че все отнякъде се започва. Как мислите?

Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 1 trackback }

EasyTrader с In-Banner Video
10.31.08 at 23:10

{ 8 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

Марти 31.10.08 в 12:10

Те щото оправиха другите неща дето бистрихме когато се подиграха с малките сайтове, та скочиха на видеото. Нищо ново под слънцето, но браво за усилието.

2

Манол Трендафилов 01.11.08 в 00:11

Така и не си поставих кода на Ийзи трейдър на сайта. Иначе идеята е добра

3

Тодор Христов 01.11.08 в 00:11

Аз все още чакам одобрение от Караджъ Турс. Нямаше какво да правя, взех, че си купих един GSM апарат междувременно…

4

Ник 01.11.08 в 01:11

Аз имам един пост по тази тема, ама още е в “Непубликувани”, но определено си прав, че медия рекламата трябва да е много по-скъпа.

5

Тодор Христов 03.11.08 в 11:11

Днес ме одобриха и поставих видео банерите. По подразбиране звукът на видео-филмите в банерите е изключен. Потребителят може да включи звука, ако пожелае.

Поставих ротатор с 4 ротиращи се на случаен принцип банера – сега не ми остава друго, освне да видя какви ще са резултатите. :-)

6

netsurfer 04.11.08 в 17:11

Много са зле тия easytrader, искам да пускам техни реклами на някоко мои сайта, които са добавени в нечии други профили и немога да се разбера с тях. Искат бившия собственик да им пишел, че сайта не е негов вече, а единия сайт съм го купувал на търг в TDNAM и незнам кой е собственика, предложих им да сложа мета таг за да докажа, че сайта е мой ама НЕ …
въобще няма да се занимавам с тези

7

Тодор Христов 04.11.08 в 17:11

Да, с един метатаг би доказъл много лесно контрола върху сайта – защо не може така?

8

netsurfer 05.11.08 в 12:11

Еми незнам.
Искат бившия собственик да им пише, че сайта е вече мой :)

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


+ 5 = thirteen