Блог-мечта

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 22.09.2008





    Сашо Александров Кривия

    ОК, този пост не е просто за пълнеж, нищо че ще бъде много кратък.

    Бих искал да ви поканя да дискутираме по нещо важно, което всъщност стои в основата на блоговете, поне в началото на тяхната история. Става дума за вътрешното ни, най-искрено желание да блогваме по определена тема.

    Ето и моят въпрос към всички вас. Абстрахирайте се от парите от блогове, от недостига на време (заради работата, училището или друго), от стремежа за популярност, от егото, от борбата за Google трафик и Google Page Rank и т.н. и споделете с останалите:

    Блог на каква тема бихте подхванали и развивали с удоволствие още днес, освен вече съществуващите ви блогове?

    Моят отговор?!

    Блог за отбора по футбол “Черно Море” – Варна.

    Мисля, че ще развивам подобен блог с голямо удоволствие, ако имах повече време, без стремеж за приходи от него, рангове, линкове и т.н. и т.н.

    А вие?

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    Блог-мечта
    09.22.08 at 19:09

    { 37 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Longanlon 22.09.08 в 19:09

    идеи колкото искаш, само време няма

    Блог за даване на акъл
    Мъдростта на идиотите – вие питате, ние отговаряме
    Блог за кактуси
    Блог за филми – ама с искрени ревюта тип Богдан Русев
    Блог за Crossfit

    и т.н.

    2

    Преслав Ганев 22.09.08 в 20:09

    Аз започнах Литературата Днес с тази цел. Сега, въпреки че е малко по-комерсиализиран, отколкото беше в началото, все още е предмет на интереса ми и пиша в него с удоволствие :)

    3

    pierrot 22.09.08 в 21:09

    Поради сходни с посочените от теб причини започнах преди дни третият си блог – ще се правя на спортен журалнист :) Основно – футболен.
    Гледам с голямо удоволствие – и на живо, и на ТВ, играя с още по-голямо, а и обичам да споря и коментирам по тази тема. Дано успея…

    4

    zory 22.09.08 в 22:09

    Блогът, който развивам в момента е тясно свързан с моите интереси в сферата на антропологията, изкуството и семиотиката, но и има определена маркетингова цел:) Иска ми се да се появи блог за живота във Варна, който да помогне на хората (пребиваващи в нея за кратко или дълго време!) да почувстват този град като свой Дом. Безвъзмездно бих се включила и във всеки блог, подкрепящ природозащитни каузи.

    5

    Тодор Христов 22.09.08 в 22:09

    Pierrot, а кой е спортният блог?

    6

    Тодор Христов 22.09.08 в 22:09

    Zory, има ли някакъв варненски блог в момента?

    7

    radislav 22.09.08 в 22:09

    Блог за земноводни и влечуги (ужас, нали?), блог за кучета, блог за фитнес (чета един отличен, даже автора ти се пада брат), блог за рисуване, пътеписен блог (нов подвид блог :) ), блог за свободата (незнам какво ще пиша там).

    8

    zory 22.09.08 в 23:09

    Тодор, все още не съм открила блог за Варна. Мислех си, че може да се получи с varnenci.org . Но като щракна на “начало” първо ми изкачат Google Adv, а после новини, които са взети от други новинарски медии. “У дома” атмосферата е по друга… Имам друга представа за градски блог, а ти?

    9

    pierrot 22.09.08 в 23:09

    http://sport.vanev.info/ – хрумна и поради това, че не съм намерил нито един футболен или спортен блог до момента…

    10

    Тодор Христов 22.09.08 в 23:09

    Zory, Varnenci.org не е точно блог, наистина. Аз лично не знам за варненски блог, но той вероятно трябва да е по-фокусиран, не “Всичко за Варна”, а по-селектирани теми.

    Pierrot, добре, добре!! Няма спортен блог, с много малки изключения – бях попаднал на един, но той вземаше само материали от други места. Но доколкото виждам, ти не пишеш за конкретен отбор, а за футбола по принцип, нали?

    11

    Angel 22.09.08 в 23:09

    Бих развивал блог за икономика и финанси. Не защото съм специалист, а защото ми харесва и има много неща за които си мисля, а тези около мен не винаги са готови да слушат изеянията ми.

    Също бих развивал блог да духовност, по същата причина.

    Бих писал и блог за думите, техният произход и древните цивилизации :)

    12

    Манол Трендафилов 22.09.08 в 23:09

    Според мен всеки личен блог е един “блог мечта” – човека пише каквото го интересува. Все още не съм си пуснал такъв :)
    Иначе имах желание да пусна блог за фитнес, блог за програмиране, блог за дизайн ;)

    13

    Свилен Николов 23.09.08 в 00:09

    Бих писал блог за филми, или по точно моите впечатления от тях и моята гледна точка, но само за филми, които съм гледал и които са ми харесали. И другото е което би ми било приятно да пиша е блог на бизнес тематика – не някакви новини или нещо от сорта, а по-скоро за споделяне на разни идеи, тактики, стратегии и неща които мен лично ме интересуват.

    14

    Тодор Христов 23.09.08 в 00:09

    Какви интересни теми за блогове само – за филми (ревюта), за спорт, за Варна, за влечуги, за древни цивилизации, за рисуване, за фитнес…

    Какво ви пречи да стартирате всички тези блогове? Липса на време?

    15

    zory 23.09.08 в 08:09

    Отделям по 3-4 часа на ден за сегашния ми блог. Ако започна и друг, няма да се отлепям от компютъра. Може би като натрупам опит и се науча да се организирам по-добре бих стартирала нов блог:)

    16

    Калоян К. Цветков 23.09.08 в 09:09

    Аз пък от първия ми контакт с блоговете през 2024 си бях наумил да добавя блог към Първи Дубъл, където да се пишат впечетления от филми, и от кино-бизнеса и ситуацията с филмите като цяло (започналото оттегляне от кината, започнало през 2024, през 2024 вече стана осезаемо). Нещо подобно на “Аз чета”, само че не за книги, ами за филми ;) Сега, като чете коментарите по-горе, отново се уверявам, че киното е страст и интерес на много хора, и една такава “кино блог” платформа щеше да се радва на някакъв малък, но маниашки интерес ;)

    17

    Тодор Христов 23.09.08 в 09:09

    Ниша си е отвсякъде. Кино, евентуално ТВ…

    18

    Калоян К. Цветков 23.09.08 в 09:09

    Иначе ето един точно “блог-мечта” — Операта.нет ;)

    19

    Калоян К. Цветков 23.09.08 в 09:09

    Едно уточнение (че май не става много ясно от написаното) — като съм писал “кино блог платформа” нямам предвид аз да пиша за кино, а де предоставям такава възможност на маниаци и ентусиасти.

    Иначе, ще видим кога ще ми остане време и за този “проект” ;) Определено липсата на време е най-основния проблем — ле е липсата на желание или ентусиазъм :D

    20

    Майк Рам 23.09.08 в 09:09

    Аз имах идея да пиша блог за рок музика и за филми, но това са много тесни теми и трябва да си им много отдаден, а аз в момента се занимавам с други неща. Затова и такива теми присъстват в личния ми блог от време на време, но не и като самостоятелен блог.

    Една друга идея, която все се каня да осъществя, е блог за народопсихология, базиран на български пословици и поговорки.

    21

    Стоян Мечев 23.09.08 в 10:09

    Живея с идеята, че имам късмета вече поддържам блог-мечта. Каква е тематиката – нещо, едновременно и полезно и приятно –
    блог за личностно развитие, самоусъвършенстване, такъв, че да направи живота ни по-лек и по-добър.

    22

    Svuio 23.09.08 в 10:09

    В началото смятах да развивам личния си блог и дори един за външна политика, обаче страстта си е страст и в момента се занимавам почти изцяло с жица-блогът. :)

    23

    zory 23.09.08 в 11:09

    ето един кино блог
    The Movie Blog

    За съжаление отдавна няма нови публикации в него и изглежда сякаш авторите са го изоставили. Интеръсът към киното е огромен и наистина има нужда от един “маниашки блог”

    24

    radislav 23.09.08 в 11:09

    Да, именно липсата на време, както и наложените приоритети, възпрепятстват реализацията на повечето блог- мечти, според мен :)

    25

    Уеб дизайнер блогва 23.09.08 в 14:09

    Скоро ще пусна един блог мечта, който използва до някъде основната идея на друг блог мечта на други хора, чийто блог е доста успешен и актуален в момента.

    26

    Тодор Христов 23.09.08 в 15:09

    Уеб дизайнер, звучи малко… неясно така… :-) На каква тема е този блог?

    27

    Мая Георгиева 23.09.08 в 16:09

    Аз даже започнах блог, в който качвах поетични и прозаични разсъждения под формата на стихове, есета и т.н. Два пъти обаче поради липса на време и познания относно поддържане и развиване на блог, съдържанието просто изчезна и адресът вече е невалиден. ;(

    28

    Тодор Христов 23.09.08 в 16:09

    Мая, под каква платформа бе блогът – WordPress, Blogger, Blog.bg, друго?

    29

    Манол Трендафилов 23.09.08 в 18:09

    Рано или късно предполагам, всички идеи тук ще бъдат реализирани :)

    30

    Христо Радичев 24.09.08 в 16:09

    Аз в момента подготвям блог, за който за съжаление нямам време. Иначе идеята е да бъде блог с полезна информация, която се опитва да покаже какво има под очевидностите в ежедневието, т.е. да се опита да “разомагьоса” реалността. Темите там ще бъдат разнообразни, от рода на “Какво крие от вас банката, когато ви предлага кредит”, “Какви са предимствата/недостатъците на all inclusive почивките”, “Защо сумистите мамят по време на турнирите”, “Защо идеалната според вас оферта всъщност ви прецаква”, “Каква е реалната себестойност на минута разговор за мобилните оператори” и други подобни. За това нещо обаче ще трябва да се отдели подобаващо време, с което в момента не разполагам. Но ми се струва добра идея – хем полезно, хем интересно.

    31

    Светльо Бляхов 28.09.08 в 15:09

    Блог на тема работа и кариерно развитие би бил много полезен, а също и доста хора биха го чели. Мисля, че има интерес от доста хора по тази тематика, а има още повече такива, които не са осъзнали, че имат нужда.

    Аз бих започнал такъв, но нямам никакво време за сега. :(

    32

    Надя 29.09.08 в 08:09

    За всички явно проблем е времето, за мен също. Но ако мотивацията е достатъчна и има ясна стратегия за монетизация, това би трябвало да е достатъчен стимул.

    33

    Светльо Бляхов 29.09.08 в 08:09

    Тодор си го каза съвсем ясно: “…без стремеж за приходи от него”. За това монетизирането не би трябвало да е стимул за развиване на този блог.

    34

    Белчо Христов 04.10.08 в 12:10

    С удовослвтие бих поддържал блог за птиците в България, като бивш орнитолог. :)

    35

    Plamen 26.10.08 в 12:10

    Аз бих поддръжал с удоволствие блог за колоездене, защото практикувам този спорт, а и мисля че трябва да се популяризира сред младите. Не знам дали има други такива блогове, защото не съм търсил много но и да има са малко. Проблема е, че едва имам време да си карам бегача, а камоли и да пиша :)

    36

    jordanka 09.11.08 в 02:11

    Като четях коментарите и ми се доиска да допълня с няколко ;)

    Един нов и интересен спортен блог е – всяко СПОРТНО събитие – спортни новини и коментари, който е на мой приятел ;)
    А пък и моят личен блог, който е главно и основно насочен към християнската ми вяра – Quo vadis, jordanka?.

    Enjoy =)

    37

    Спортчо 20.10.10 в 13:10

    Имам доста сполучлив блог за филми (ревюта-трейлъри), но нямам много време за него вече. Сега пиша спортни статии на работа и ми се иска да почна спортен блог.

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.