Twitter наказание

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 05.11.2008

  Ако някой ми беше казал, че ще ме накажат от Twitter, нямаше да му повярвам, но ето че Twitter акаунтът ми е спрян и дори се разследва. :-)

  twitter наказание

  Изпратих запитване през формата за контакт със съпорта на Twitter и получих потвърждение, че са го получили и ще гледат за какво става дума. Най-често срещаните причини за прекратяване на Twitter акаунт са свързани със спам (какъвто не е моя случай), а друга възможна причина, за която обаче никъде не се споменава, е ако (тук спекулирам) един Twitter потребител е в категорията “анти-социален”.

  До този момент не съм правил нищо необичайно в Twitter, просто съвсем скромна, умерена активност – периодични текстови съобщения от време на време, с някой и друг линк.

  След жълтия картон от Адсенс това е второто ми по-сериозно предупреждение от сериозна уеб компания. Предстои да видим какво ще ми кажат от Twitter за причините за моето наказание.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 3 trackbacks }

  Twitter Suspended
  11.05.08 at 15:11
  Facebook тесла
  08.06.09 at 10:08
  Какво ако ни изтрият от Facebook и Twitter?
  08.12.09 at 10:08

  { 17 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Огнян Младенов 05.11.08 в 15:11

  не си сам : This account is suspended.
  This account is currently suspended and is being investigated due to strange activity.

  И това при условие, че отдавна не ползвам Twitter

  2

  Тодор Христов 05.11.08 в 15:11

  Значи сме в графата “Anti-social”?

  При теб има друго обаче – ти си скачил RSS емисии към Twitter, не знам дали това може да се третира за спам от техните правила, кой ги знае… При мен и това го няма даже.

  Другото е покрай победата на Обама и изборите в САЩ Twitter да се е задръстил от мега-трафик от съобщения и да се е развалил. :-)

  3

  Milko Georgiev 05.11.08 в 16:11

  Според мен поради натоварването анти спам системата им е почнала да дава твърде много положителни и от това е грижата… Вчера Туитър клякаха няколко пъти, особено към 2-3 сутринта българско време

  4

  Тодор Христов 05.11.08 в 16:11

  Нищо чудно… Twitter по принцип от доста време изпитва сериозни трудности със стабилността и може окончателно да се е взривил.

  5

  dzver 05.11.08 в 16:11

  а плъгинчетата с линкове кой ги поставя ;-)

  6

  Тодор Христов 05.11.08 в 16:11

  Кои плъгинчета?

  7

  dzver 05.11.08 в 17:11

  за автоматично публикуване на twit-ки при разни събития.

  8

  Тодор Христов 05.11.08 в 17:11

  Аз лично не ползвам такива екстри. :-)

  9

  Манол Трендафилов 05.11.08 в 22:11

  едно 2 3… стига с тоя туитър :D

  10

  Боян Юруков 06.11.08 в 11:11

  Първо Adsense, после те сложиха в спама на блоговете, а сега и Twit-а. Виждам patterns :)

  Впрчем в края на Октомври в Карлсруе имаше конференция за семантични технологии и там е станало дума за twitter и как може да се извлекат автоматично модели на поведение от достатъчно много съобщения. Мисля, че в момента използват подобна система. Може би си вкарвал много линкове.

  11

  Тодор Христов 06.11.08 в 11:11

  Не съм поставял много линкове, а и всичко на всичко имам под 200 съобщения за цялата си история, ама ще видим. Все още акаунтът ми е суспендиран. :-)

  12

  Димитър Николов 06.11.08 в 11:11

  Тодоре, май е време да се преминава на Edno23.com ;) В такива системи за кратки съобщения често е трудно да се различат спам съобщенията от обикновените за анти спам филтъра – има нужда от човешки фактор. Дано скоро ви отключат профилите!

  13

  Петър Илиев 06.11.08 в 20:11

  Интересно какви алгоритми следят в twitter кое е спам и кое не. Ние в edno23 разчитаме по-скоро на концепцията, че никой не иска да следи спамери, пък ако на някой му е все тая нека си ги следи. Постове с линкове изобщо не излизат на индекса, така че колкото и да си спамиш ще го виждат само потребителите, които те следят. Ако за тях това не е проблем, значи и за нас не е.

  14

  Тодор Христов 06.11.08 в 21:11

  Те не са ми казали, че е заради спам (то реално няма такъв). Заявяват, че е заради “странна активност”, която разследват.

  15

  Димитър Николов 06.11.08 в 22:11

  Любопитното тук е какво означава “странна активност” – дали е твърде честото писане на съобщения, или рядкото писане на съобщения, съдържащи линкове? Дали е хората, които те следят (местоживеене и националносг) и факта, че са разновидни? Може би очакват последователите на човек да са предимно от неговата страна? Може би не (особено за популярни потребители на системата)? Надявам се Twitter да ти пишат някакъв резон за това събитие, въпреки че не вярвам силно това да се случи.

  Между другото, желаия ти съвсем по-скоро разследването на свърши, защото имам последователи, които от месец-два са с акаунти със същия проблем.

  Поздрави!

  16

  Тодор Христов 06.11.08 в 22:11

  Да, ще напиша какво е станало, ако имам някакъв резултат. Поне да кажат за какво става дума.

  17

  Тодор Христов 08.11.08 в 13:11

  Така, така… наказанието ми в Twitter бе вдигнато и засега мога да си използвам акаунта. Ето какво разясняват в едно (вероятно стандартно) писмо от съпорта на сайта:

  Hi there,

  Thanks for your e-mail. We’ve reviewed your account and un-suspended it for now.

  Accounts are generally suspended due to one or more of the following reasons:

  * Aggressive following (e.g. following 500+ people at a time)
  * High number of spam complaints
  * High number of blocks
  * Posting a number of links identified as spam
  * Using our @reply feature for advertising/spam

  Aggressive following in particular can cause you to hit the follow attempt limit. You can read more about this here: http://help.twitter.com/?pg=kb.page&id=242

  In the future, you can avoid account suspension by doing the following:

  * Do not follow aggressively (following only those who have voiced interest in you is a good idea)
  * Maintain a good follower/following ratio to avoid hitting limits
  * Truly interact on twitter, and not use it purely for advertising

  You can read more about our stance on spam in the following blog post: http://blog.twitter.com/2008/08/turning-up-heat-on-spam.html

  If you have any other questions or if anything is unclear, please don’t hesitate to ask — better safe than sorry!

  Thanks,

  Twitter Support

  Основните причини за блокиране на акаунт, доколкото успявам да видя, са спам и прекалено добавяне на последователи. И по двата показателя няма никакво основание за наказание в моя случай, но както и да е…

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.