Жълт картон от Адсенс

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 14.07.2008

  жълт картон адсенсПо принцип съм изключително отговорен относно начина, по който показвам реклами на моята мила Адсенс, но ето че днес доживях да получа жълт картон от екипа на Google Adsense.

  Поводът за е-мейла, който внезапно получих от Adsense бе една моя стара статия, съставена 6 месеца преди рекламната програма на Adsense изобщо да се появи в България. Статията бе на тема “EasyTrader” и в нея анонсирахме включването си в рекламната програма на тази българска рекламна мрежа.

  Да, но тогава (Януари 2024) не бях много опитен с рекламите и съм взел, че съм написал, че ако читателите кликнат върху рекламата в дясно на статията, в сайдбара, ние ще получим скромна сума. По онова време, в сайдбара имаше рекламна зона на EasyTrader.

  Дотук добре, но в последствие замених тази рекламна зона с такава на Адсенс и по този начин, без изобщо да си спомням какво съм писал в материала си от Януари 2024, към 14.07.2008г. излиза, че подтиквам читателите да кликат на рекламите на Google Adsense.

  В този смисъл, от Адсенс имат пълно право и аз незабавно отстраних този спорен и по принцип – не особено етичен текст (към EasyTrader), който бях поставил в миналото.

  Обица на ухото.

  Снимка: Sxc.hu

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 1 trackback }

  Twitter наказание
  11.05.08 at 15:11

  { 4 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Angel 14.07.08 в 12:07

  Еее тези прекаляват, то че имат право имат, ама чак пък толкова …

  2

  Тодор Христов 14.07.08 в 13:07

  Най-официално писмо, няма как. Любезно, с тридневен срок поставен, и респективно, ако не се съобразя…

  3

  Боян Юруков 14.07.08 в 13:07

  Това означава, че имат вече филтър и на български език, който да разпознава модели (patters) като “кликни на рекламата”. Това е и добра новина всъщност.

  4

  Тодор Христов 14.07.08 в 13:07

  Да, изрично казват, че ако до три дена не направя промени, тяхната автоматизирана система ще ме засече, след което ще се случи нещо… ;-)

  Реагирах мигновено, направих промяна в материала си, отговорих им на втората минута, приложих референтния номер на “проблема”, под който ме бяха завели и след 2 часа получих обратно писмо, с което ми благодарят, че съм направил съответните промени.

  I am not evil anymore. :twisted:

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.