NETik: Нова рекламна програма

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 09.04.2009





    netikСтартира нова рекламна програма, насочена към българските блогове. Програмата се казва NETik, дело е на Axis Vista и вече е на лов за рекламни партньори (блогове).

    Ето какво казват от NETik:

    NETik е нова рекламна програма, която ще даде възможност на хората, които имат блогове, сайтове или форуми, да участват в нея и да генерират средства на месечна база.

    Какво е нашето предложение?

    Ако имате личен блог, който генерира поне 100 посещения дневно, ние сключваме договор с вас и при наличие на рекламодател пускаме реклама на вашия сайт. Тази реклама ще бъде предварително таргетирана според вашето съдържание. Заплащането ще бъде твърдо и вие ще знаете колко пари ще получите за месеца от момента на пускането на рекламата на вашия сайт.

    Колко пари ще получавам на месец?

    Заплащането може да варира от 10 до 100 лв (може и повече) в зависимост от рекламодателя, от бюджета за реклама, от предоставените от вас рекламни позиции.

    Например, ако имаме рекламодател Х, който иска да рекламира хранителни добавки, а вашият сайт е на здравна или спортна тематика, предоставили сте рекламна позиция – банер 300 х 250 на началната и вътрешните страници, ние на базата на договора, който сме сключили с вас, ви уведомяваме за началото и продължителността на рекламната кампания, както и колко ще бъде вашето възнаграждение. При съгласие от ваша страна, рекламната кампания ще стартира за определения период.

    Защо да избера тази рекламна програма?

    Ако до момента сте използвали рекламните услуги на Google, сте забелязали, че за да достигнете минимума от 100$, ви е необходимо много време. Същото важи и за услугите на другите pay-per-click рекламни формати. Чрез NETik вие не разчитате на кликове и импресии за вашата рекламна позиция, а на твърдо заплащане само на база посещения, което ще ви даде възможност да накарате вашия сайт поне малко да работи за вас.

    Кога получавам парите от проведената рекламна кампания?

    Ако рекламата на вашия сайт е само за 1 месец, вие получавате възнаграждениeто си в края на същия месец. Ако рекламната кампания е за 3 месеца, вие отново получавате възнаграждението си в края на месеца, като всяко плащане ще бъде месец за месец.

    Какво трябва да направя, за да се включа в програмата?

    Нашите изисквания са следните:

    • Статистиката на посещенията за последните 2 месеца.
    • Вашето желание да се включите в програмата.

    След като получим вашата статистика, ние ще подготвим договор, който ще ви изпратим на мейл, вие ще разпечатате, подпишете и изпратите обратно по куриер за наша сметка. Този договор не ви задължава да предоставяте само на нас рекламните си позиции. Свободни сте да правите това, което решите, че е правилно.

    Единствената цел на договора е да ви дава сигурност, че в края на месеца, ще получите полагащата ви се парична сума, както и ние да сме спокойни, че когато тръгне едномесечна реклама на вашия сайт, вие ще я държите наистина 1 месец.

    Тъй като рекламната програма NETik се цели в рекламата с банери, вероятно тя ще влезе в конкуренция с EasyTrader (въпреки, че принципът на приходи за партньорите е различен), които отдавна се насочиха единствено към банерите и изоставиха текстовите линкове.

    Интересно е да се види каква ще е успеваемостта на NETik в привличането на рекламодатели и какви суми ще са склонни да заплащат те, например за блог със 100 и блог с 1000 посещения дневно.

    Може би респективно 10 и 100лв. месечно?

    Как мислите, ще опитате ли NETik?

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    NETik: нова рекламна програма за българските блогъри — Креативен.ком
    04.09.09 at 17:04

    { 10 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Марто 09.04.09 в 16:04

    Има някои притеснителни моменти в цялата работа. Като цяло съм негативно настроен и НЕ няма да опитам да работя с тях..

    2

    Тодор Христов 09.04.09 в 16:04

    Кои са тези притеснителни моменти в екламната програма, според теб?

    3

    Димитър Николов 09.04.09 в 17:04

    Тамън завърших моята статия и видях че ти също си писал за NETik :)

    Както казах в блога, ако привлекат рекламодатели, ще имат успех. Харесва ми факта, че таргетират малките блогове, които в противен случай нямат сигурен приток на блог приходи.

    4

    Maйк Рам 09.04.09 в 18:04

    Звучи примамливо и мисля да опитам. Още повече, че моите блогове са добре профилирани. Проблемът е, че може да няма подходящи рекламодатели, както се получи и с EasyTrader.

    5

    Martin Linkov 09.04.09 в 19:04

    Аз ще я пробвам, доста сухо си я представил едва ли хора, чуващи я за първи път и не виждали мейла ще се зарибят.

    6

    Тодор Христов 09.04.09 в 20:04

    @Martin Linkov:

    Публикувал съм 1:1 е-мейла, който получих от NETik – можеш да се свържеш с тях и да им кажеш как трябва да го направят по-добре. Нямам за цел да зарибявам когото и да е, а просто информирам.

    @Майк – успех! Най-важното е да има рекламодатели, така е!

    7

    Стефан Русев 10.04.09 в 10:04

    На мен ми изглежда доста интересна програма и си струва да се опита.

    Ще проуча и ще видя какво ще статне.

    Благодаря за инфото.

    8

    fen 10.04.09 в 12:04

    Нищо не пречи да се пробвам:)

    9

    димитър 12.04.09 в 10:04

    звучи интересно, смятам да пробвам

    10

    Вал Гетова 12.04.09 в 15:04

    Да, и на мен ми изглежда приемливо и с удоволствие бих пробвала. Най-сетне някакво раздвижване в рекламните програми и в България. Колкото до Easy Trader – те наистина нямаха подходящи рекламодатели ! Дано тук нещата са различни, ще поживеем и ще видим :) ..

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.