Трафик сайтовете в Изитрейдър с 1ст. повече на клик

  • el
  • es
  • id
  • pt
  • se
  • от Тодор Христов на 07.01.2009





    Изитрейдър увеличават цените за Трафик сайтовеПрез Септември 2024 рекламната платформа ИзиТрейдър обяви, че предприема генерални промени, свързани с групирането на сайтовете, които ползват услугите им в две основни групи – Интерактивни сайтове (1) и Трафик сайтове (2). Съответно, т.нар. “Интерактивни сайтове” получиха достъп до по-високи цени за клик за банерите, които показват на страниците си, а на сайтовете и блоговете от групата на “Трафик сайтовете” бе определена цената от 0,02лв. на клик, или 2 стотинки.

    От вчера в сайта на Изитрейдър има съобщение, че възнаграждението за “Трафик сайтовете” се увеличава от 2 на 3 стотинки, или 50%.

    В съобщението се казва, че:

    Считано от днес, 06.01.09, възнаграждението за клик към всички сайтове в EasyTrader Traffic Network (Трафик сайтове) се увеличава от 0.02 лв за клик на 0.03 лв за клик.

    Увеличението на вашето възнаграждение няма да засегне рекламодателите, тъй като за да стане това възможно се премахва изцяло комисионната на EasyTrader за този тип сайтове.

    Над 400 уеб сайта със статут “Трафик уеб сайт” ще бъдат повлияни от тази промяна.

    Лично аз съм разколебан относно тенденцията това увеличение, колкото и сериозно да изглежда като процентно съотношение, да мотивира значителна част от собствениците на блогове и сайтове да поставят повече рекламни зони на Изитрейдър.

    Все пак говорим за 1 стотинка на клик, а блоговете и сайтовете, попадащи в категорията “Трафик сайтове” едва ли могат да се похвалят със сериозен трафик, от който да следват и сериозни приходи, които да си заслужават “жертвата” на ценна площ по страниците за (повече) банери.

    Въпреки това, ще следим развитието на събитията, тъй като тоталното отказване от приходи от страна на Изитрейдър в случая с т.нар. “Трафик сайтове” би могло да се тълкува по различни начини, като един от тях е техният стремеж да увеличат броя на сайтовете-партньори и/или броя на показваните импресии, и оттам да нарастне евентуалния брой на рекламодателите в тяхната партньорска програма, от което биха спечелили т.нар. “Интерактивни сайтове”, както и самите Изитрейдър, разбира се.

    Трябва да отбележа също, че през Ноември и Декември в рекламната интернет платформа Изитрейдър се включиха с банер кампании редица известни български компании, които предлагаха томболи, отстъпки и всевъзможни изгодни новогодишни оферти. Цената на клик за сайтовете в категорията “Интерактивни” бе средно 15 стотинки, при постигнат лично от мен CTR (Click Through Rate) от 0,2%.

    В същото време, от Изитрейдър все още не успяват да обяснят на рекламодателите си ползите от текстовите линкове в повишаване на CTR, който може да нарастне до 5-6 пъти, съгласно проведен от мен експеримент през 2024. Като че ли никой от новите рекламодатели в Изитрейдър не е включил опцията “текстов линк” в предложенията си към собствениците на сайтове от месеци насам.

    Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


    Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.




    Вижте и това:

    { 1 trackback }

    Трафик сайтовете в Изитрейдър с 50% по-висока цена
    01.07.09 at 16:01

    { 12 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

    1

    Надя 07.01.09 в 16:01

    По-добре Адсенс, поне според мен

    2

    Тодор Христов 07.01.09 в 18:01

    Да, за собствениците на “Трафик сайтове” просто не успявам да открия защо да не използват текстови реклами на Adsense вместо реклами, при които се заплащат 3ст. на клик, за банер при това.

    Или Neogen?

    3

    Свилен Иванов 08.01.09 в 18:01

    Май винаги е по-добре адсенс. Опитах програми на изи с 5ст. на клик и пак изкарвах по-малко от колкото с адсенс(CTR е адски нисък), при положение, че средно на клик от този сайт взимам 1-2 цента…
    За неоген само отрицателни неща се чуват, последната от които, че са забавили плащания с месец-два.

    4

    Тодор Христов 08.01.09 в 19:01

    Това с плащанията не е добре, ако е вярно.

    5

    Plamen Tomov 09.01.09 в 00:01

    Нормално е CTR на банери да е по-нисък, отколкото текстовата реклама на адсенс. До момента изкарвам повече пари от Изитата въпреки по-ниския CTR.

    6

    Виктор Ваклинов 09.01.09 в 22:01

    “Изисквания за регистрация на уеб сайт в Easy Trader

    За да бъде одобрен, всеки регистриран в EasyTrader уеб сайт трябва да отговаря на следните условия:

    -да бъде достъпен за потребителите в момента на регистрацията
    -да има минимум 500 уникални посещения на ден
    -да не препраща към различен уеб адрес (URL)
    -да поддържа български език
    -да не съдържа насилие, порнография и всякакви форма на дискриминация на расата, пола, религията, националността, сексуалната ориентация и възрастта, както и всякакво съдържание, което би могло да компроментира EasyTrader или навреди на репутацията, марката или бизнеса му.”

    Това да не препраща към различен уеб адрес (URL) как да го разбирам? Тоест трябва да разкарам всички линкове към други блогове, така ли?

    7

    Тодор Христов 10.01.09 в 07:01

    Не, в никой случай не го прави. Не става дума за разкарване на линковете към други блогове. Допускам, че се отнася за редиректи.

    8

    Иван Иванчев 10.01.09 в 16:01

    Колеги,

    да поясня само: “- да не препраща към различен уеб адрес (URL)” е буквалният превод на redirect. Домейнът, който е регистриран в EasyTrader не бива да препраща автоматично към друг.

    Ако ставаше дума за линкове, щеше да пише: “да не съдържа препратки/линкове към други уеб сайтове”, което би било абсолютно нелогично като изискване. Предполагам, че самият и въпрос не беше съвсем сериозен :)

    Идеята е, че когато регистрирате домейн, който автоматично препраща към съвсем различен домейн, заблуждавате рекламодателите.

    Относно текстовите линкове в EasyTrader, исках да напомня, че те са деактивирани от известно време и няма да бъдат използвани отново. Затова и рекламодателите не могат да ги използват. Платформата EasyTrader ще се развива преди всичко в посока реклама с банери.

    9

    Тодор Христов 10.01.09 в 17:01

    Благодаря на “Изитрейдър” за пояснението за текстовите линкове! Очевидно политиката е насочена към банерите.

    Имам един въпрос – това за всички нови рекламодатели ли се отнася или и за старите? Защото, в момента в един от блоговете ми има активен текстов линк на рекламодател в “Изитрейдър”.

    10

    Иван Иванчев 10.01.09 в 18:01

    Всички създадени и вградени кодове за текстови линкове са функциониращи, т.е. не са деактивирани от нас. Това е временно, т.е. въведохме нещо като буферен период.

    В момента не могат да се създават нови и да се взима код за текстов линк. По този начин намалихме броя на използваните текстови линкове до минимум.

    В даден момент, всички текстови линкове през EasyTrader ще бъдат спрени, за което ще уведомим издателите своевременно, за да имат време да премахнат кодовете.

    11

    Тодор Христов 10.01.09 в 19:01

    Благодаря за тази информация – беше ми полезна!

    12

    exLc 18.09.09 в 23:09

    Пълна скръб , обаче на времето ги замених с неоген и те взеха ,че фалираха…

    КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

    Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.