Спират референциите към Google Adsense

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 15.01.2008

  Вчера получих е-мейл от Google Adsense, с който ме информираха, че референциите към регистрация за рекламната програма на Гугъл Адсенс (Google Adsense) се прекратяват:

  След като изпробвахме тази програма през изминалата година, стигнахме до заключението, че има други продукти, които имат по-голяма стойност за издателите във Вашия регион в сравнение с тази програма. В резултат на това елементите с референции към AdSense ще бъдат премахнати през следващите седмици. Референциите към други продукти и услуги няма да бъдат повлияни от това.

  В началото на януари опцията за добавяне на елементи с референции, насочващи потребителите към AdSense, вече няма да се появява във Вашия профил. Все пак ще продължавате да натрупвате приходи за всички съществуващи референции, които ще достигнат $100 до края на януари, когато програмата ще бъде напълно прекратена. Съществуващите елементи с референции ще продължат да се появяват на Вашите страници.

  До края на януари трябва да премахнете всички елементи с референции, насочващи потребителите от Вашите страници към AdSense. Елементите с референции, които не премахнете, ще продължават да бъдат показвани на Вашите страници както обикновено, но конверсиите вече няма да бъдат записвани. Предлагаме Ви да замените референциите към AdSense с референции към друг продукт или услуга или допълнителен рекламен елемент.

  Който печелил от референции на Адсенс, печелил от референции на Адсенс. Лично аз на 01.01.2008г. спечелих първите си пари от тази рекламна услуга на Google, но по всичко личи, че ще са последните. :-)

  Същевременно, познавам референциите, достъпни за български издатели на блогове и сайтове и сред тях не откривам нито една, която да може да се конвертира, въпреки, че заплащането по тях в някои от случаите е действително добро. Просто рекламните предложения не са за нашия пазар, все още.

  В интерес на истината, не съм забелязал нито една референция на български рекламодател, предлагана в Google Adsense. Ако греша или имате други наблюдения, моля насочете ме.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.
  Вижте и това:

  { 7 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  ajaxus 16.01.08 в 14:01

  спрени са само за non-usa ;)

  2

  Тодор Христов 16.01.08 в 14:01

  Да, така е. За останалият свят обаче също има промени, доколкото разбрах вчера.

  3

  Веси Тодорова 17.01.08 в 09:01

  AdSense не се закрива само за Северна и Латинска Америка, както и за Япония, само че от Google смятат да правят някакви промени, най-вече в заплащането и то в посока надолу.

  4

  Веси Тодорова 17.01.08 в 09:01

  референциите към Google Adsense имах предвид :)

  5

  Тодор Христов 17.01.08 в 10:01

  Вчера в блога на Джон Чоу имаше подробна информация по тази тема в комбинация от близо 50 коментара:

  http://www.johnchow.com/google-goes-cheap-with-adsense-affiliate-program/

  6

  Веси Тодорова 17.01.08 в 10:01

  Допадна ми статията на Дарън Роус по въпроса. Много трогателно :) .
  http://www.problogger.net/archives/2008/01/16/dear-adsense-you-broke-my-heart-my-open-letter-to-adsense/

  7

  Тодор Христов 18.01.08 в 11:01

  Да, статията наистина си я бива! :-)

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.