Микроблог от Clix.bg

от Тодор Христов на 01.04.2008

clix микроблог

Преди време бях толкова много претоварен с подготовката си за едно обучение, че просто не ми остана време да споделя впечатленията си от първата микроблог система в България - Edno23.com. Днес също съм ужасно претрупан с работа, но няма как да не напиша нещо за микроблогинга, при условие, че в България стартира нова микроблог платформа - Clix.bg.

Аудиторията на този блог като цяло е запозната с възможностите на микроблогинга, с Twitter, Tumblr и др. Ето защо, тук няма да говоря за това “Що е микроблог“, а просто ще споделя някои непосредствени впечатления от продукта на Clix.bg.

 • Име на сайта - удачно избрано, харесва ми. Clix.bg е кратко и запомнящо се име.
 • Дизайн на сайта - приятен, но ако бях на мястото на хората от Clix.bg, щях да го отлича малко повече спрямо Edno23.com, които също имат син фон и оранжеви елементи.
 • Функционалности - разнообразни. Ето какво коментира в тази връзка Владислав Димчев - ръководител на проекта Clix.bg:
 • За да използват сайта, потребителите не е нужно да са задължително пред компютър. Това е възможно с услугата “Пиши чрез SMS”. Това прави сайта достъпен по всяко време и от всяка точка, за да бъде информацията в профилите на потребителите актуална винаги.

  Clix.bg е първата социална мрежа в България, която предлага уникалната възможност за позициониране чрез Google Maps, нещо абсолютно революционно за България. Когато потребителите пишат могат да укажат точното си местоположение и така да ориентират своите читатели не само какво правят в момента, а и къде се намират.

  Други интерактивни възможности са споделяне на уеб адреси и изображения през социалната мрежа.

  Лично аз много рядко пиша SMS за каквото и да е било, но съм сигурен, че много хора активно ползват тази опция на GSM апаратите си. Интеграцията с Google Maps и споделянето на изображения обаче е нещо ново и интересно за мен.

Проектът Clix.bg е все още в тестова фаза и вероятно основателите на микроблог платформата тепърва ще усъвършенстват някои елементи и функционалности. По-важното обаче е, че сайтът влиза в пряка конкуренция с Edno23.com и лично за мен е много интересно кой от тези два микроблог сайта (а може би ще има и други в бъдеще) ще съумее да привлече повече потребители.

Вие как мислите, какви са предпоставките за успех в този микроблог бизнес?

Желая успех на Clix.bg!Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:
 • Плагиати, реклами и Tumbrl: 12.08.2008 Ето няколко бързи новини и информации от днес, свързани с плагиатите и плагиатството, рекламите в бл...
 • Блог новини: 06.08.2008 Какви са актуалните и/или интересни блог новини за днес? Това е въпросът, а отговорът можете да откр...
 • Следете ме в Twitter ! Ако искате, можете да ме следите в Twitter. От известно време насам публикувам кратки Twitter съобщ...
 • Svejo.net, най-коментираното и Twitter: 17.09.2008 Рубриката със свежи и важни новини от света на българската и чуждестранна блогосфера и интернет прод...
 • Ранд Фишкин за Twitter Ранд Фишкин от SEOmoz.org коментира няколко много прости стъпки в работата с Twitter за бизнес цели....

{ 4 trackbacks }

Миглен » Микроблогинг по български
04.01.08 at 18:04
Микроблог от Clix.bg
04.01.08 at 20:04
Осем пропуснати онлайн възможности за PR-а на ПИБ
05.18.08 at 22:05
Социални мрежи vs Социални медии vs Социален букмарк
08.11.08 at 15:08

{ 2 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

1

SSH_ON 03.04.08 в 21:04

Като гледам колко коментари има, явно интересът към подобни платформи е огромен :D Май сайтовете станаха повече от потребителите вече.

2

Mishef 07.04.08 в 22:04

Просто хората в България на са свикнали с подобен вид услуги, които на други места по света са нещо обичайно.

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.