Ревността при блогърите

jealousy.jpg
Снимка: Sxc.hu

Явно е, че неволно съм нарушил важното блог правило “Бъди пръв или умри!”, защото днес за пореден път прочетох статия, която самият аз исках да напиша.

Статията е със заглавие Your Fellow Blogger is Not a Competitor, или нещо като “Колегата ти блогър не е твой конкурент”.

Ето характерен пасаж от статията, който отразява изцяло и моята гледна точка по въпроса:

Изпитвали ли сте някога ревност, че някой друг блогър във вашата ниша има повече читатели от вас? Или може би сте убедени, че заслужавате по-голямо внимание от него/нея? В крайна сметка, вие смятате, че съдържанието в блога на съперника ви съвсем не е толкова добро, както е вашето.

Но всъщност, няма причина да гледате на останалите блогъри като на конкуренция, особено ако и те, както и вие, предоставят единствено безплатно съдържание, за да генерират доход.

Ето още един характерен пасаж, с който съм напълно съгласен:

Това, от което вие като блогър се нуждаете, е внимание. Останалите блогъри във вашата ниша са актив в това отношение, който можете да използвате. Не ги третирайте като конкуренти, дори и ако те имат сходни афилиейт програми. Интернет е достатъчно голям за всички.

И, не мога да се стърпя просто, още един пасаж:

Няма нищо по-хубаво от това друг блогър лично да ви препоръча на своята аудитория. Читателите се доверяват на въпросния блогър и тяхното възприятие за блога ви неизбежно ще бъде повлияно в позитивна светлина от подобна препоръка.

Търсете тези препоръки, като си сътрудничите с други блогъри, не като работите срещу тях.

Не знам какво смятате вие, но аз намирам, че в тези три пасажа има ужасно много мъдрост. Линк към пълната статия.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

1 коментар за “Ревността при блогърите”

  1. […] Чух, че се говори, че у нас има т.нар. “блогърска мафия”. За мафия не знам, но подозирам, че има известна блогърска ревност. […]

Остави коментар