Марк Кюбън за блоговете

marc-cuban.jpgПродължавам да следя отзвука от Blog World Expo.

Днес се натъкнах на размишленията на собственика на баскетболния отбор от NBA Далас Маверикс - Марк Кюбън, който, освен милионер и мащабен предприемач, е и един от известните световни блогъри с блога си BlogMaverick.com (PR 7, само за справка).

Марк Кюбън е взел участие в Blog World Expo като презентатор и е говорил за развитието на блогосферата. В края на презентацията е имало време за въпроси и отговори с публиката.

Ето някои от най-характерните въпроси и отговорите на Марк Кюбън:

 • Започнах да пиша в блог през 2004г., след като мое интервю за Dallas Morning Star във връзка с отбора на Далас Маверикс бе преиначено. Стартирах блог, пуснах линк към статията във вестника и за сравнение, публикувах и разменените е-мейли за интервюто. Реакцията на хората бе изумителна и това бе катализаторът за мен да започна с блогването.
 • Честни ли сте, когато пишете в блога си? Или просто пишете, за да ви четат? Ако правите второто, тогава вие с нищо не се различавате от традиционните медии.
 • Практиката ме научи, че трябва да си брутално честен. Само ако си честен, можеш да създадеш от блога си истинска марка (бранд).

 • Когато решите да предприемете стъпката да ви плащат, за да блогвате, тогава ще загубите част от способността си да бъдете абсолютно честни. Някой ще ви заплаща за блогването и в замяна на това ще очаква нещо от вас.
 • Въпрос от публиката: Когато стартирам с нов блог, трябва ли да сложа незабавно реклами на него?
 • Рекламите на Google ще направят блогва ви да изглежда малко по-евтин. Те следва да се разполагат внимателно, на подходящите места.

  Веднъж, след като блогът ви започне да генерира трафик и вие осъзнаете, че можете да го превърнете в бизнес, тогава можете да вземате решения за рекламите.

 • Въпрос от публиката: Какво е бъдещето на блоговете?
 • Погледнете музикалната индустрия. Днес е толкова лесно да направиш песен, всеки прави песни. Трудната част обаче е да се откроиш от останалите, да те забележат.

  И с блоговете е така, при тях съдържанието е всичко (content is king), като маркетингът им ще бъде основна част от процеса.

Линк към пълната статия, с отговори на други въпроси за блоговете, социалните мрежи и интернет.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

Остави коментар