Как да променим скучния Dashboard на WordPress

от Тодор Христов на 09.09.2007

Предполагам, че всеки блогър, който ползва WordPress за блог платформа познава отлично началната страница, която излиза в административния панел на WordPress. Става дума за т.нар. “Dashboard”.

Само след няколко месеца работа с WordPress започнах да изпитвам леко оттегчение от скучния, стандартен Dashboard и изведнъж… намерих лесно решение, в лицето на нов за мен плъгин.

С помощта на този плъгин успях чувствително да освежа Dashboard-а на част от блоговете си. Това е плъгинът My Dashboard.

Ето как изглежда един стандартен Dashboard:

Стар Dashboard без плъгин

А ето как изглежда Dashboard-а на Alabala.org след намесата на плъгина:

Нов плъгин My Dashboard

Новият Dashboard е Ajax базиран и напомня на iGoogle или Netvibes. Това позволява лесно преместване на различните секции на Dashboard-а в различни части на екрана, в зависимост от предпочитанията ми.

Освен това, към плъгина My Dashboard е предвидена и библиотека с Gadgets. Засега не са много, и все пак са добре дошли. Ето скрийншот:

Нов плъгин My Dashboard

Между другото, този плъгин наскоро спечели втора награда в състезанието за плъгини на WebBlogToolsCollection.com. Оттам и аз разбрах за него.

Можете да си изтеглите плъгина от тук, за да тествате. Предполагам, че ще останете доволни.

А тук можете да откриете страницата в блога на автора на плъгина, в която той дава малко снимков материал и разяснения за My Dashboard.

Трябва да предупредя, че съм тествал плъгина My Dashboard и той работи с WordPress 2.0+, но не работи при версия 1.5.Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 0 коментара… коментирайте сега }

КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.