Преминавам на FeedBurner

feedburnerВчера успешно преминах ъпдейт на WordPress и вече съм с версия 2.3.1. И за да е промяната още по-осезателна, преминах на FeedBurner за RSS фийда на блога.

Вече можете да следите материалите в Alabala.org чрез този фийд - http://feeds.feedburner.com/alabala.

Молбата ми е, ако се запишете за фийда (или за бюлетин по е-мейл, ако прецените), да ми кажете дали всичко е наред с текста на статиите в Alabala.org в четците ви.

Отправям тази молба във връзка с проблемите, които имах през последните 6 седмици с RSS фийда на Alabala.org, породени, както се оказа, от някой от плъгините, които съм ползвал досега.

Също така, ще ви бъда благодарен, ако ме известите за проблеми с Alabala.org - след ъпдейта са възможни такива. Тествах повечето неща, но кой знае, може би на вашите браузъри ще откриете нещо повече от мен.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

17 Коментара за “Преминавам на FeedBurner”

 1. Светослав Гърков на 15.11.07

  Ами проблеми стс самия текст в RSS няма. Проблем имаше с получаването му. Последните ти 9 статии - от 02.11 насам ги получих току що в RSS четеца си. Вчера си мислех, че са те утрепали някаде щом не си ъпдейтваш блога. :)

 2. Благодаря много - аз ъпдейтвам сравнително редовно, но проблемът явно наистина е бил сериозен, след като никой не е получавал нищо.

 3. Светослав Гърков на 15.11.07

  Погледни го от добрата страна - това е добър повод да напишеш пост на тема - “Как се отразява липсата на RSS читатели на блога?” или нещо подобно. За тези 13 дни не забеляза ли някаква промяна в трафика?

 4. В моя случай… не се забелязва промяна надолу, но истината е, че аз не съм наясно колко точно са били читателите на RSS преди, за да преценя по-достоверно какъв е ефекта.

  Иначе, по отношение на RSS фийдовете съм писал един друг пост преди време: http://alabala.org/222.html :-)

 5. voxy на 15.11.07

  поздрави, между другото в My Account имаш опцията MyBrand, може да си я забелязал, но все пак да е спомена ;)

 6. Благодаря, Voxy!

  Не знаех за MyBrand, веднага отивам да разбера какво е това. Благодаря ти за насоката!

 7. Доколкото разбирам, MyBrand променя името на фийда, например да не е http://feeds.feedburner.com/alabala, а например http://feed.alabala.org ?

 8. voxy на 15.11.07

  http://feeds.feedburner.com/alabala
  ще стане
  http://feed.alabala.org/alabala

  казвам го за да си решиш още в началото как да ти е адреса на фийда ;)

 9. ZzZaPyr на 15.11.07

  Има бъг :) само не знам, дали е в твоя фийд или в моя четец. При други блгове не съм го забелязвал да прави проблем, виж все пак два шота за какво говоря:
  http://tech-bg.info/Images/alabala.gif
  http://tech-bg.info/Images/alabala1.gif

  Иначе поздрави за блога. Наскоро разбрах за него, но ми се струва доста полезен ;)

 10. ZzZaPyr,

  Благодаря за снимките! Подозирам, че проблемът е в мен, на някои браузъри/монитори съм забелязвал изместване на целия лейаут вляво, което отчасти успявам да видя и на твоите снимки.

 11. А пък знам ли… да не би да е от FeedReader, в твоя случай… нямам пресни наблюдения върху него…

 12. Стан Колев на 15.11.07

  При мен с feedreader 3.11 няма проблеми, всичко си е точно.

 13. ZzZaPyr на 16.11.07

  Проблема е само и единствено в тази страница, другите статии като ги отварям с Феед-а ги отваря нормално, само тук бъгва лейаута;) Не е болка за умиране спокойно ;)

 14. […] 1-2 дни си мисля да мигрирам с въпросния блог към FeedBurner, както сторих това и с Alabala.org. FeedBurner разпространява RSS, както и е-мейли, за онези […]

 15. Ljancho на 30.11.07

  Предпочитам да не давам линк към FeedBurner само, за да получа възможността да имам по-добър фийд лейаут и статистика на читателите. Ако пък линка към фийда ти може да се промени, както казва voxy, да сочи към поддомейн на сайта ти, ще одобря :)

 16. xotspot на 13.12.07

  Услугата MyBrand е от категорията Feedburner Pro. Т.е. на даден бъдещ етап могат да те изненадат с месечни сметки, затова по-добре не преминавай към http://feed.alabala.org/alabala

 17. Мислиш ли, че може да започнат да таксуват? Аз смятах, че вървят в обратната посока - към правене на безплатни на част от платените услуги.

  P.S. Засега не ползвам MyBrand, но идеята принципно ми допадна като замисъл.

Остави коментар