Поддомейните ще бъдат третирани в Google като част от домейна?!

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 08.12.07

  Неприятна новина за мен, дотолкова, доколкото имам един единствен поддомейн, който планирах да развивам паралелно с основния домейн на един мой блог:

  Тестър на WebmasterWorld ни информира, че Google ще третира поддомейните, все едно са Folders на основния домейн.

  Според този източник, Мат Кътс е казал, че до няколко седмици Google ще постави филтър, който да гарантира, че в резултатите от търсене ще се показват само два резултата (без значение на основния домейн или на поддомейн).

  Линк към източника.

  До този момент, поддомейните бяха третирани от Google като самостоятелни сайтове и излизаха независимо от основния домейн в резултатите от търсене. Това ми осигуряваше добро покритие в Топ 10 на Google търсенията по няколко ключови думи, като най-често “завладявах” по 3 (от 10) места на една страница.

  Ако промяната от по-горе се осъществи, вероятно ще ми отидат по дяволите сладките планове да си създам още няколко поддомейна, като тематични секции на основния домейн на блога ми.

  Но нищо, ще се преориентирам някак си.  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


  Вижте и това:

  { 11 коментара… прочети ги по-долу или добави свой }

  1 Боне Крайненеца 08.12.07 в 09:12

  Много гадно, това само налива вода в мелницата на “продавачите” на домейни … сега вместо да си направиш нов сайт на поддомейн, ще трябва да си купиш нов домейн…

  2 Тодор Христов 08.12.07 в 09:12

  Има го този момент.

  3 Plamen Tomov 08.12.07 в 23:12

  Това е супер ужасно, като се има предвид, че съм си изнесъл форума на поддомейн и има много добри позиции, а сега ще трябва да се конкурира с основния сайт.

  4 ZzZaPyr 09.12.07 в 22:12

  Интересно. Хит.бг и фрии.бг потребителите май са доста прецакани :)
  Което в случая е в моя полза, тъй като ми отварят 2-3 позиции напред за единия от блоговете ;)

  Но пък планът ми за бъдещият сайт, който щях да пусна януари беше тотално сринат ;(. Сега наново трябва да обмислям как да го направя :(

  5 Тодор Христов 09.12.07 в 22:12

  ZzZaPyr, все пак изчакай да се види какво точно ще стане, защото може и да е някакъв слух или недоразвита идея.

  6 Преслав Ганев 12.12.07 в 20:12

  А с блоговете в blogspot как ще стоят нещата?

  7 Калоян К. Цветков 12.12.07 в 20:12

  @Преслав: Това е супер въпрос, ако всичко това е вярно, Google сами ще прецакат своите Blogger клиенти … но знае ли човек, може да направят изключение само за техната блог услуга ;)

  8 Тодор Христов 12.12.07 в 21:12

  Нищо чудно!

  9 Преслав Ганев 12.12.07 в 21:12

  Би било доста “етично” от страна на Гугъл да направят изключение за блоговете в Blogger, но не и за тези в Wordpress :P

  10 Тодор Христов 12.12.07 в 22:12

  Освен ако Google не купят WordPress :-)

  11 Илиян 16.12.07 в 12:12

  Аз имам множество поддомейни. Но нищо, рано или късно трябваше да ги преместя на собствени домейни и да правя линкове към тях. От друга страна пък главният домейн ще се обогати с повече страници. Само дето ще се смесят темите от различните сайтове в общия кюп.
  А пък Гугъл ще си ранкват техните сайтове най-добре завинаги ;)

  Коментирай!

  Можете да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  Clicky Web Analytics