Svejo.net бутон

В дните до края на 2007г. реших да се позанимавам с неща във връзка с блоговете ми, за които или не ми остана време през годината, или не бях достатъчно убеден, че ще са от полза за блоговете ми. Едно от тези неща е бутонът за социалната мрежа Svejo.net.

До този момент използвах плъгина за WordPress (виж различните линкове в коментарите към материала), който Калоян Цветков (да е жив и здрав!) бе адаптирал за нуждите на блогъри като мен. Използвах и все още ползвам този плъгин в NovaVizia.com и тук, в Alabala.org.

Същевременно, от известно време насам се замислях дали да не използвам и т.нар. “Svejo.net бутон“. Тази социална мрежа, както повечето от вас вероятно знаят, придоби популярност и генерира значителен за българските стандарти трафик както към себе си, така и към сайтовете, към които има препратки на началната страница на сайта.

В крайна сметка, преди 2 дни поставих Svejo.net бутона и в NovaVizia.com, и в Alabala.org. Ето как изглежда този бутон под статия:

svejo бутон

Употребата на бутон Svejo дава едно голямо предимство - потребителите на блоговете ми могат да гласуват директно от моя блог, без да се налага да посещават Svejo.net, т.е. без да се налага да ги изгубвам като читатели, та дори и временно. Ако статията, която са прочели в някой от блоговете ми им е допаднала и ако забележат къде се намира бутона, разбира се (в края на всяка статия), те просто натискат с мишката и гласът им е отчетен.

Между другото, в този материал съм писал накратко и за бутоните за гласуване на другите социални мрежи.

Съветвам ви да използвате Svejo.net бутон, ако имате практика да използвате социални мрежи в популяризирането на блоговете си или в търсенето на други “облаги” за тях. В тази връзка, отново Калоян Цветков е изготвил един Svejo.net бутон плъгин за WordPress на български език, който позволява автоматизация на поставяне на Svejo.net бутона.

Аз, от своя страна, засега използвам по-класическа схема на интегриране на бутона, с ръчно поставяне на код в края на всяка статия, който сложих еднократно преди няколко дни. Кодът в моя случай е:

< script type='text/javascript'>
svejo_url=’< ?php the_permalink() ?>‘;
svejo_skin=’compact’;
svejo_theme=’standard’;
< script src='http://svejo.net/javascripts/svejo_button.js' type='text/javascript'>

С Bold по-горе акцентирам вниманието ви към кода < ?php the_permalink() ?>, който указва на WordPress да интегрира автоматично линка на съответната страница в блога ви (от една страна) с бутона на Svejo.net (от друга страна). Така не ми се налага да пиша всеки път URL на страницата, към която добавям бутона.

Същото нещо би следвало да прави и плъгина на Калоян Цветков, между другото, и ако му разбирате колкото мен или по-малко (а аз не разбирам много) - ползвайте плъгина.

Ето и информация и инструкции за интегриране на Svejo.net бутона в сайта на социалната мрежа.

Вън от темата за приложението на Svejo.net бутона, надявам се, че по този начин поне с малко ще подпомогна основателите на Svejo.net да спечелят в експеримента, с който са се захванали.


rss feedХаресвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии!

Вижте и това:

7 Коментара за “Svejo.net бутон”

 1. Цък, +1 глас - работи :)

 2. Мерси много!

  Планирате ли да поставяте Svejo.net бутон или друг бутон в Блога за уебмастъри Devstorming.com? Имам предвид, освен плъгина Anti-Sociable.

 3. Явор Иванов на 25.12.07

  Ще е интересно да се сподели и колко трафик се генерира… не че на всяка публикация няма колко пъти е посетил(видял) линка някой, но все пак едно число за седмицата ще е интересно.

 4. Тъй като блоговете ми са общо-взето в конкретни професионални или тематични области, едва ли надвишавам 100-120-150 посещения на материал на началната страница. На ден, имам предвид.

  В същото време преди няколко дни Longanlon се похвали за 300 посещения за 1 ден през Svejo.net.

  Вчера гледах един блогър с над 650 посещения за 1 ден, със статия за реклами на BMW и пикантна снимка на двама души в леглото. Това е завидно! :-)

 5. Благодаря за добрите думи. Истината е, че с новата версия на плъгина за Svejo.net бутоните съм се изложил малко, понеже все още се показват старите бутони. Явор ми помогна да видя къде е проблема, и в следващите няколко дена ще изгладя проблема с интеграцията.

 6. Това са добри новини!

 7. […] http://alabala.org/383.html […]

Остави коментар