Водещ блог за мениджмънт бе продаден

от Тодор Христов на 02.08.07

Slacker Manager
Един от известните блогове за мениджмънт, SlackerManager.com бе продаден преди няколко дни.

Блогът се развиваше от Брендън Конъли от края на 2004г. и за близо 3 години успя да се наложи като един от най-посещаваните блогове по мениджмънт, лидерство, лична продуктивност, кариера, бизнес литература и др. Само абонатите по RSS на блога са около 8500.

Купувачи на блога са хората от b5media - една от най-големите мрежи от блогове, към които влизаше и SlackerManager. Цената на сделката не се разкрива.

От b5media възнамеряват да продължават да развиват този блог и в момента дори тече заключителния етап по избора на един или повече нови автори, които да застанат зад блога.

Мотивите за продажбата от страна на собственика на SlackerManager основно са, че е изгубил интерес към блогването по темите, които е развивал досега и че в момента има нови проекти, които го интересуват по-силно. Ето как, лишен от всякакви сантиментални пориви, Брендън Конъли прекратява участието си в своя блог.

Направи ми силно впечатление факта, че собственикът на блога продължава да го поддържа и в момента, до намирането на нови автори, както и че взема дейно участие в определянето на новите автори в блога. Това все пак означава, че не му е безразлично в чии ръце ще попадне блога, създаден лично от него преди три години.

Очаквам с интерес да видя какво ще бъде развитието на SlackerManager оттук нататък и дали ще има ръст/спад в броя на RSS абонатите на този блог след оттеглянето на “оригиналния” автор и замяната му с нов(и).Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


Вижте и това:

{ 0 коментара… коментирай сега }

Коментирай!

Можете да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Clicky Web Analytics