Бум в Alexa ранга

alexa-rank.jpg

През последната седмица, освен малко трафик по линия на битката за яицазимитпо лъгуг и активността ми в социалните мрежи Svejo.net и Dao.bg, спечелих и още нещо.

По-конкретно, спечелих малко Alexa ранг в два от блоговете, които бяха предмет на “атаката” от яицазимитпо лъгуг търсенето в Google и трафика на социалните мрежи.

На скрийншота по-горе можете да видите, че блога, който четете в момента - Alabala.org, се е представил просто чудесно през последната седмица, заемайки място #33 256 вчера и #45 010 за седмицата. В света. :-)

Също така, на скрийншота се вижда как NovaVizia.com е направил стабилен ръст за последните 7 дни, като вчера е бил на място #59 550, а за седмицата е на #61 363.

Извод: Ако искате да повишите Alexa ранга си (поради някакви ваши мотиви и съображения), участвайте в яицазимитпо лъгуг и социалните мрежи.

Между другото, тези цифри потвърждават едно мнение, което бях чел някъде, че е доста лесно да се влезе в първите 50 000 на Alexa. За Топ 10 000 или Топ 5 000 предполагам, че става дума за съвсем други предизвикателства, обаче.

Благодаря на Петър Илиев, че ми обърна внимание на тези данни от блоговете ми. Сега остава да измисля какво мога да сторя, за да извлека някаква реална полза от този ръст в Alexa ранга.

Май не са кой знае колко алтернативите…

Споделете с останалите: Dao.bg  Svejo.net  Ping.bg  del.icio.us 
Моля, дайте вашия глас за тази статия!


Вижте предложенията от моите щастливи спонсори:

Уеб дизайн за 59 лв. - Template.bg

FColor.bg - Хостинг BG Domain

Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS или с е-мейл, за да не изпуснете най-новите ми статии.


RSS абонамент

Или, абонамент с е-мейл (въведете е-мейл адреса си):

Вижте и това:

4 Коментара to “Бум в Alexa ранга”

 1. Пламен Томов на 14.09.07

  За съжаление Алекса трафик рангът е лесно манипулируем и често се злоупотребява с него. Но ти си от честните играчи и затова при теб положението е реално.

 2. eBobi Group на 14.09.07

  Единственото нещо, за което се сещам относно монетизация на Алекса трафик рангът е TLA.
  А за социална мрежа бих искал да препоръчам и тази на i-rechnik.info
  Има още някой неща, който трябва да се дооправят, но функционира нормално.

 3. петър на 15.09.07

  Алекса ранга е доста относителен, не може да му се има абсолютно доверие за това колко реално е трафика. Давам конкретен пример: работих по сайт с админ панел, като панела беше на отделен субдомейн admin.exapmple.com, според алекса 30% от трафика на сайта посещава админ панела…. значи тия 30% сме аз и двамата колеги, с които работихме по сайта, което по пътя на математиката означава че общо 10 човека с alexa toolbar ползват сайта…. е за каква точност на данните може да се говори при такива цифри ?

  Алекса ранга е смислен при големи цифри… ако сравниш 2 сайта от примерно 5000 надолу можеш да се довериш кой е по-популярен.

 4. Значи продължаваме борбата за Топ 5000. :-)

  За TLA и аз си помислих веднага, но нещо не смея да се реша на подобен ход засега, а и не съм сигурен какъв ще е ефекта (успеваемостта) с моя блог на български. Не че няма прецеденти…

Остави коментар