Ксу Жинглей: Блог със 100 милиона посещения

Xu Jinglei
Чудите се кой е най-четеният блог в света?

Отговорът на този въпрос е спорен, и все пак някои източници твърдят, че най-четеният блог в света е китайски. И е на Ксу Жинглей - китайска актриса, филмов продуцент, суперзвезда и блогър.

Родената през 1974г. Ксу Жинглей стартира блога си през Октомври 2024г. Само за 112 дни блогът й получава 10 милиона посещения. А сутринта на 12 Юли 2024г. (т.е. за по-малко от 2 години) блогът й поставя нов рекорд - 100 милиона посещения!!!

Не разбирам китайски, но от това, което съм чел като информация за блога на Ксу Жинглей, тя пише за нещата от ежедневието си, какво й се случва, какво прави - т.е. на пръв поглед това е един най-обикновен личен блог.

Това, което прави блога на Ксу Жинглей необикновен са потресаващите цифри - всеки нейн материал (пост) се преглежда около 100 000 пъти (!!!), а оставяните коментари са средно около 1000 (!!!)

Преди време бях прочел някъде, че един от материалите на Ксу Жинглей бил само от 2-3 реда - за това какво било времето в Пекин. Конкретно този материал получил няколко хиляди коментара.

Поне към днешна дата, Technorati.com отрежда място #47 в света на блога на Ксу Жинглей, с 5416 входящи линка от други блогове.

Окуражена от невероятния си успех в Интернет, Ксу Жинглей се прехвърля в други онлайн области, като например създава свой собствен онлайн магазин.

Блогът на Ксу Жинглей се хоства от Sina.com и можете да го посетите на адрес http://blog.sina.com.cn/xujinglei. Тъй като е на китайски, а аз не владея този език, не мога да ви кажа нищо повече по темата.

И все пак цифрите са зашеметяващи, нали?

Споделете с останалите: Dao.bg  Svejo.net  Ping.bg  del.icio.us 
Моля, дайте вашия глас за тази статия!


Вижте предложенията от моите щастливи спонсори:

Уеб дизайн за 59 лв. - Template.bg

FColor.bg - Хостинг BG Domain

Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS или с е-мейл, за да не изпуснете най-новите ми статии.


RSS абонамент

Или, абонамент с е-мейл (въведете е-мейл адреса си):

Вижте и това:

2 Коментара to “Ксу Жинглей: Блог със 100 милиона посещения”

 1. Надя на 10.11.07

  Интересно, явно все пак английският език издиша пред всемогъщото разпространение на китайския!

 2. MARFI на 15.01.08

  E 0.5% от китайците да го посетят и готово :)

  Американските сайтове и те са мега посещавани.

  Остава да научим китайски.

  Поздрави.

Остави коментар