RSS Дандания

 • el
 • es
 • id
 • pt
 • se
 • от Тодор Христов на 11.07.2008

  rss абонати данданияВ блогосферата нещата трябва да са динамични! Нещо трябва да се случва, а ако то не се случва, крайно време е сами да си го направим. Ето защо, анонсирам предстоящото блог състезание “RSS Дандания” по увеличаване на RSS абонатната база на няколко български блога.

  Обърнах се към група от водещи български блогъри, чиито блогове са с възможно най-висока численост на RSS абонатите (по Feedburner) и ги поканих да се включат в предстоящата RSS Дандания. Всички те потвърдиха и ще се състезават помежду си индивидуално, както и (обърнете внимание) отборно, при следните правила:

  • Индивидуално състезание за званието “RSS Нинджа” – в него ще спечели блогърът с най-много привлечени RSS абонати, като абсолютно число.
  • Отборно състезание за званието “RSS Юнаци” – в него ще спечели отборът от блогъри-юнаци, регистрирали най-голям прираст в общата RSS абонатна база на всички блогове в отбора като абсолютно число.
  • Ще бъде присъдено и почетното звание “RSS Боец” – на блогъра, който направи най-голям процент увеличение на RSS абонатите си.
  • Правилата на “RSS Дандания” са, че няма правила. Всички методи за привличане на възможно най-голям брой RSS абонати са позволени, с изключение на един – мамене. За целта, блогърите ще трябва да се подпишат под “Декларация срещу RSS маменето”, която прилагам по-долу.
  • Засичане на резултатите – по брояча на Feedburner.
  • Продължителност на RSS данданията – 1 месец, считано от старта на състезанието.

  И така… кои са участниците в “RSS Дандания”? Представям ви ги по азбучен ред:

  Белчо Христов – BelchoHristov.com

  Белчо Христов фитнесБелчо Христов е млада блог-звезда, навлизаща мощно в блогосферата чрез своя личен блог за фитнес.

  Белчо Христов е лицензиран персонален треньор по фитнес и диетолог. Развива активна дейност с голямо разнообразие от фитнес услуги. Притежава собствено фитнес студио за персонални тренировки, занимава се с изготвянето на хранителни планове и фитнес програми.

  Отделно от това, от скоро Белчо Христов е и диетологът на веригата ресторанти Happy, консултант е към различни центрове за красота. Вземал е участие в телевизионни предавания по въпросите на фитнеса и храненето, като например “Искрено и лично” по БТВ, в дълга поредица по МСАТ, победител е в “Туистър” в GTV (срещу Елза Парини), гост е с материали и интервюта в печатни медии и др.

  Само за осем месеца блог-дейност, Белчо Христов надхвърли 300 RSS абоната и се радва на добър за възрастта на блога си трафик. Това е и причината да попадне в списъка с поканените в “RSS Дандания”.

  Със своя тематичен блог, Белчо Христов ще бъде интересен участник в RSS състезанието. Аудиторията му е специфична, ще видим как Белчо планира да я привлече на своя страна.

  Веселин Николов – Dzver.com/blog

  веселин николов dzverВеселин Николов, с псевдоним Dzver, е известен български блогър, както и уебмастър, който стои в основата на успехите на платформата за електронна търговия 911.bg.

  Веселин Николов пише в блога си на разнообразни теми, които варират от политически и обществени до технологични, екологични и туристически. Отделно от това, той не пропуска да пише и за шах.

  Веселин Николов е създател на сайта за проследяване на статистиката на блогове (като например Technorati показатели, Feedburner и др.) и тяхното класиране TopBlogLog.com. Освен това, той е редактор в DMOZ и отговаря за блоговете там.

  Предвид на всичко това, Веселин Николов е без съмнение много сериозен конкурент в “RSS Дандания” и ще бъде много интересно да се наблюдава каква тактика ще избере самият той, за да привлече на своя страна по-голям брой RSS абонати.

  Георги Ангелов – Ikonomika.org

  георги ангелов икономикаГеорги Ангелов е създател на блога за икономика Ikonomika.org – популярен и често обновяван блог на професионални икономически теми.

  Георги Ангелов е старши икономист в Институт “Отворено общество”. Освен това, той е и член на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация, на Американската икономическа асоциация, както и на Българско дружество “Фридрих Хайек”. Той е чест гост на телевизионни предавания, участва активно в медиите със статии и анализи.

  Въпреки, че е икономист, темата за блоговете съвсем не е чужда на Георги Ангелов и той притежава добър стратегически поглед в блогването, както и технически блог умения. Ще бъде много интересно да се види как точно Георги ще съумее да повлияе на своите многобройни читатели в надпреварата “RSS Дандания”, за да ги привлече на своя страна и спечели като RSS абонати.

  Огнян Младенов – Oggin.net

  Огнян Младенов, с интернет псевдоним “Oggin”, е съорганизатор на “RSS Дандания” и работи по въпросите на оптимизацията за търсачки, интернет рекламата и др. интернет дейности. Популярен блогър, прочут не само заради слуха за фалита на ПИБ.

  Блогът на Огнян Младенов, с който ще участва в “RSS Дандания”, е специализиран в проблемите на SEO и е посещавано място от оптимизаторите в България. В този блог често се водят оживени дискусии на различни професионални теми, свързани с оптимизацията за търсачки, а така също и присъстват известен брой лични теми около живота на Огнян Младенов.

  Важно е да се отбележат и още три неща за Огнян Младенов. Той е водач в блог-ранглистата по Technorati (при това с огромна разлика), както и е съорганизатор на нашумялото състезание за “Купата на Яицазимитпо лъгуг“. Основател е и на IT социалната мрежа Dao.bg.

  Всичко това прави Огнян Младенов опасен RSS състезател, с опит и стратегически поглед в уеб-битките. По принцип, добрите SEO тактики дават успех в дългосрочен план, ще е интересно да се види как Огнян ще разгърне стратегията си в това кратко като времетраене състезание.

  Петър Стойков – Kaka-Cuuka.com

  петър стойков кака сийкаПетър Стойков, широко известен в блогосферата и отвъд нея с псевдонима “Longanlon”, е блогърът зад блога за анализ и безпощадна критика на обществото Kaka-Cuuka.com.

  Каквото и да се каже за Петър Стойков, опасявам се, че ще е малко. Преди време му бях задал цели 20 въпроса, в които той даде информация за себе си и блога си, но отговорите на въпросите ми далеч не изчерпват темата.

  Петър Стойков е човек с разнообразни интереси – акваристика, антична и средновековна европейска история, кино и японска анимация, екзотични животни, всякаква друга история. Характерно за него също е, че проявява сериозен интерес към слаби, за предпочитане атлетични жени с равномерен тен. Тренира усилено фитнес.

  Добре е да се отбележи, че Петър Стойков е и първият професионален блогър, с подписан договор за блогване с MyKinda (преди блог-мрежата да фалира, за което той наистина няма вина). Самият той твърди за себе си, че е безочлив продажник, в което няма нищо лошо разбира се, стига да е в рамките на закона.

  В блога на Петър Стойков винаги има оживени дискусии по различни обществени теми и вероятно това е блогърът с най-много коментари от читатели в България. Това прави Петър опасен конкурент в “RSS Дандания” и ще бъде интересно да се наблюдава по какъв начин той ще съумее да се възползва от лоялните си читатели и широката си партньорска мрежа, за да привлече нови RSS абонати.

  Тодор Христов – NovaVizia.com

  Тодор Христов блогТодор Христов съм аз, скромният домакин на “RSS Дандания” и ще се състезавам с блога за мениджмънт, бизнес и професионално развитие NovaVizia.com.

  В блогосферата съм от началото на 2024г. и за краткия си престой в нея успях да постигна някакви блог-резултати. Пиша активно, създавам ежедневно ново съдържание и въпреки, че сърцето ми наскоро бе разбито, нямам намерение да се отказвам да върша това, с което съм се захванал.

  От известно време насам се чудя дали да затворя блога за блогове Alabala.org, който поддържам, или пък да увелича рязко броя на материалите, които публикувам в него. :twisted:

  Повече за мен можете да прочетете във фирмения ми блог, например.

  Декларация срещу маменето

  Идва ред на “Декларацията срещу маменето”, която всеки блогър, който ще участва в “RSS Дандания” трябва да подпише. Както разбрахте по-горе, в състезанието няма правила (е не че няма съвсем никакви), т.е. позволени са всякакви методи за увеличаване на RSS абонатната база, но без мамене, т.е. манипулиране на брояча на Feedburner.

  Почти ненужно е да обяснявам защо маменето е лошо нещо, но ето все пак защо. “RSS Дандания” е състезание, в което целта е участниците в него да увеличат абонатите си чрез съзнателни действия, чрез професионален подход към процеса на привличане на RSS абонати. “RSS Дандания” не е някакво самоцелно мерене на сили и идеята е да бъде забавно и полезно преживяване както за участниците, така и за всички останали блогъри, които ще го следят и извличат изводи.

  И така… следва текста на “Декларация срещу маменето”:

  Декларирам, че ще взема участие в “RSS Дандания” при описаните в този пост правила, без да мамя и манипулирам брояча на Feedburner. Да правя това (добавено час по-късно, за всеки случай: “и да подтиквам други хора да правят това”) ще е неуважение към останалите участници, към моите собствени блог-читатели и най-вече към мен самия.

  Ако все пак се изкуша, измамя колегите си-блогъри и дори ако само аз си знам за това, нека Google ме накаже, като деиндексира страниците ми завинаги и понижи PR-а ми до 0, нека читателите ми престанат да влизат в блога ми, блогърите спрат да ме линкват и нека се покрия с вечен блог-позор.

  С коментар в този пост с текст “Да, по дяволите, приемам!” се подписвам собственоръчно под “Декларацията срещу мамене”.

  И нека вдигнем малко RSS дандания!

  Отборната надпревара

  За да се извърши справедливо разпределение на играчите за отборната RSS надпревара, прилагам груби данни за посещаемостта на всички шест блога, които ще се състезават, с трафик информация към днешна дата (лято е, при някои от блоговете сезонността се отразява, но това е положението):

  • BelchoHristov.com – 700 посещения дневно (по Google Analytics)
  • Dzver.com/blog – 500 посещения дневно (по Tyxo)
  • Ikonomika.org – 600 посещения дневно (по Tyxo)
  • Oggin.net – 700 посещения дневно (по Tyxo)
  • Kaka-Cuuka.com – 1100 посещения дневно (по Sitemeter)
  • NovaVizia.com – 2100 посещения дневно (по Google Analytics)

  Не знам дали останалите участници ще се съгласят и уважат предложението ми като домакин на “RSS Дандания”, но аз предлагам в отборното състезание да се определят два отбора, както следва:

  • BelchoHristov.com и NovaVizia.com – общо с 2800 дневни посещения и 1840 RSS абоната в момента.
  • Dzver.com/blog, Ikonomika.org, Oggin.net и Kaka-Cuuka.com – общо с 2900 дневни посещения и 1200 RSS абоната в момента.

  Предложението ми е продиктувано от гледна точка на равното разпределение на посетителите в двата отбора (да има някаква обща основа), както и от факта, че Белчо Христов няма никакви технически умения в блоговете, за разлика от всички останали участници, а предполагам, че такива ще са му нужни за реализиране на някои от идеите му в състезанието. Ако има нужда от техническа помощ, аз най-вероятно ще мога да му я осигуря най-бързо, въпреки, че в индивидуалното състезание той ще ми бъде конкурент.

  Предполагам, че не е тайна за никого, че двамата с Белчо Христов сме в родствена връзка (братя), но при условие, че сме хора, които държат на репутацията си и са се подписали с “Да, по дяволите, подписвам се!” под “Декларацията срещу мамене”, надявам се че останалите участници няма да имат нищо против това.

  Осъзнавам, че с предложението си за подобно разпределение ще се изправя срещу могъщ отбор в отборната надпревара, защото 4 популярни и разнообразни като тематика блога са сериозен и непредсказуем отборен съперник, лично за мен, но какво пък – най-малкото ще бъде интересно и мотивиращо за участие.

  Все пак, ако някой има нещо против или има съображения, моля нека го каже, за да го обсъдим, по всяко време преди старта на състезанието.

  И така… да започваме?

  rss човечеПредлагам във вторник, 15 Юли 2024г., след 13,00 някъде, когато Feedburner покаже актуализираните данни за Понеделник, да стартираме, като засечем броячите.

  Край на “RSS Дандания” – 14 Август 2024г., след 13-14,00 часа, живот и здраве, когато Feedburner ще покаже данните за предходния ден. Това ще са и крайните данни, по които да се смята кой как се е справил.

  Имате ли някакви въпроси? (и не забравяйте да се подпишете под тази статия за “декларацията срещу манене”!)

  P.S. Коментари от други блогъри, както и от всякакви хора са повече от добре дошли. Ще бъда благодарен (и ще линкна от специални постове) всички блогове, сайтове и социални мрежи, които по някакъв начин популяризират първата българска “RSS Дандания”.

  P.S. 2 А ако “RSS Дандания” привлече вниманието на достатъчен брой български блогъри, които имат желание да премерят сили с колегите си и най-вече искат да увеличат броя на RSS абонатите си в една добронамерена, забавна и приятелска надпревара, няма никакъв проблем при определен регламент в близко бъдеще да се организират и нови дандании, с участие и на други български блогъри.

  Ако тази статия ви допада, споделете я в Twitter и Facebook или я запазете в Delicious.


  Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се с RSS фийд или направете абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всички мои най-нови статии.


  Вижте и това:

  { 55 trackbacks }

  RSS състезание
  07.11.08 at 15:07
  Състезание по RSS
  07.11.08 at 15:07
  RSS Дандания
  07.11.08 at 16:07
  Колегите говорят - от 11 юли 2024 Най-интересното за деня | Интернет журнал
  07.11.08 at 20:07
  Дефицит, Пейдж, Брин и Янг, виртуални икономики и Естония: 2024-07-13
  07.13.08 at 13:07
  RSS политика
  07.15.08 at 10:07
  Старт на RSS Дандания
  07.15.08 at 12:07
  Де го чукаш RSS-а, де се пука?
  07.16.08 at 09:07
  Ден #1 на RSS Дандания: С изгаснал двигател
  07.16.08 at 22:07
  Ден #2 на RSS Дандания: Отлепих от дъното!
  07.17.08 at 14:07
  Ден #3 на RSS Дандания: Водя!
  07.18.08 at 14:07
  Ден #4 на RSS Дандания: Feedburner Dance
  07.20.08 at 08:07
  Защо пък да се абонирам? | Како Сийке, не съм от тях!
  07.20.08 at 10:07
  Ден #5 на RSS Дандания: Надолу, надолу...
  07.20.08 at 11:07
  Ден #6 на RSS Дандания
  07.21.08 at 16:07
  Ден #7 на RSS Дандания: Увеличавам преднината!
  07.22.08 at 13:07
  Ден #8 на RSS Дандания: Всички качват!
  07.23.08 at 12:07
  Човешки ресурси, Вирджиния Рекърдс, БСП маркетинг и никотин: 2024-07-23
  07.23.08 at 14:07
  Ден #9 на RSS Дандания: Някои продължават да качват!
  07.24.08 at 14:07
  RSS състезание: Ден 9
  07.24.08 at 15:07
  1/3 от RSS Дандания приключи, всички качват през Ден #10!
  07.25.08 at 14:07
  Смесени чувства в Ден #11 на RSS Дандания
  07.26.08 at 13:07
  Ден #12 на RSS Дандания: Уикенд
  07.27.08 at 16:07
  Фаталният Ден #13 на RSS Дандания
  07.28.08 at 13:07
  RSS Данданията е в разгара си | DevStorming.com
  07.29.08 at 11:07
  Завърши втората седмица на RSS Дандания!
  07.29.08 at 14:07
  Ден #15 на RSS Дандания: Избивам рибата!
  07.30.08 at 15:07
  Ден #16 на RSS Дандания: Аз съм в застой, останалите вдигат!
  08.01.08 at 08:08
  Блог новини: 01.08.2008
  08.01.08 at 10:08
  Блогът за икономика » Blog Archive » Блогът за икономика на две години
  08.02.08 at 17:08
  Ден #18 на RSS Дандания: Близо до целта!
  08.03.08 at 09:08
  Ден #19 на RSS Дандания: Всички без един са надолу!
  08.03.08 at 19:08
  Ден #20 на RSS Дандания: Затишие пред буря
  08.04.08 at 16:08
  Нови рекорди в Ден #21 на RSS Дандания
  08.05.08 at 21:08
  Променливи резултати и нови рекорди през Ден #22 на RSS Дандания
  08.06.08 at 20:08
  Feedburner hack
  08.07.08 at 15:08
  Ден #23 на RSS Дандания: Нов общ рекорд!
  08.08.08 at 09:08
  Още един участник постигна целите си в Ден #24 на RSS Дандания
  08.09.08 at 00:08
  Ще има ли изненади за второто място: Ден #25 на RSS Дандания
  08.10.08 at 13:08
  Почти всички блогъри са надолу: Ден #26 на RSS Дандания
  08.10.08 at 21:08
  Три дни преди финала: Ден #27 на RSS Дандания
  08.11.08 at 18:08
  Впечатляващи резултати 2 дни преди финала на RSS Дандания
  08.13.08 at 00:08
  RSS драма за второто място ден преди финала!!
  08.13.08 at 22:08
  Финал на RSS Дандания и крайно класиране
  08.14.08 at 21:08
  Крайно класиране на RSS Дандания
  08.14.08 at 21:08
  Аз и Web 2.0 « Споделяй и владей
  08.15.08 at 18:08
  Белчо Христов за RSS Дандания
  08.19.08 at 21:08
  Биха ме | Како Сийке, не съм от тях!
  08.20.08 at 07:08
  BelchoHristov.Com участник в RSS Дандания
  08.20.08 at 09:08
  10 добри блог неща
  09.04.08 at 23:09
  Петър Стойков за RSS Дандания
  09.07.08 at 20:09
  Веселин Николов за RSS Дандания
  09.09.08 at 00:09
  RSS Състезание | Иван Пидов личен блог
  11.12.08 at 11:11
  Биг Блогър - състезание между блогъри | Seo - Оптимизация на сайтове за търсачки
  11.17.08 at 21:11
  Постигнахте ли блог целите си през 2024?
  12.26.08 at 21:12

  { 31 коментара… прочетете ги по-долу или добавете ваш }

  1

  Longanlon 11.07.08 в 15:07

  Да, по дяволите, приемам!

  ще видим дали ще раздвижим мъртвия ваканционен сезон… :)

  2

  Огнян Младенов 11.07.08 в 16:07

  Хлъц, подпис :-)

  Сега пак трябва да си прикача feedburner-a към блога :-(

  btw тъй като чета блоговете на състезателите по rss май е логично да се отпиша за да им намаля с по 1 глас шансовете за победа :-)

  3

  Тодор Христов 11.07.08 в 16:07

  Да, по дяволите, приемам! (декларацията) :-)

  Огняне, ти и сега не си ли към Feedburner? Скачвай каквото ще скачваш до Неделя, за да започнем на чисто.

  4

  Б.Христов 11.07.08 в 16:07

  Айде да поиграем блог-анд-рол :) Вътре съм!

  5

  dzver 11.07.08 в 17:07

  Имам чувството, че ще ни се подиграват доста за тази игра, по-добре я отвори за желаещите да участват, за да ни се подиграват по-малко ;-)

  Ето предстартовата позиция – брой абонати и брой абонати в Google Reader:

  NovaVizia – 1522, 185
  dzver.com 319, 161
  Ikonomika.org 385, 108
  oggin.net 240 (стари данни), 84 (сменян домейн)
  belchohristov.com 321, 5
  kaka-cuuka.com 270, 18 (сменян домейн)

  http://topbloglog.com/feedburner/ <- въпреки че няма графика на FB, ма при късмет следващата седмица ще има.

  6

  dzver 11.07.08 в 17:07

  ps. има блогове с много повече абонати от участниците, бъдете сигурни.

  7

  Тодор Христов 11.07.08 в 17:07

  Dzver, броят на абонатите предлагам да го засечем във Вторник, след 13,00 някъде, виж по-горе в текста.

  Защо да ни се подиграват? Всеки блогър, който иска, може да следи състезанието, да го коментира ако желае, и евентуално да научи нещо (пък и ние покрай него), а като тестваме и видим какви са плюсовете и минусите, така ще може да се заложи и на по-сериозно количество участници в една следвщата надпревара.

  Е, ако някой иска да подиграва просто защото така му харесва, на няма и нищо отгоре – да подиграва, аз лично нямам проблем. :-)

  8

  Тодор Христов 11.07.08 в 17:07

  ps. има блогове с много повече абонати от участниците, бъдете сигурни.

  Кои са те? По Feedburner тези блогове виждам. Насочи към такива, ако се налага (т.е. ако имат наистина много голям брой абонати), ще отправя покана и към тях.

  Мерси, че си успял да ме включиш някак си в класацията TopBlogLog.bg!

  9

  Китен 11.07.08 в 19:07

  Еми успех, пък ще видим, дали няма да е много шум за нищо :)

  10

  Б.Христов 11.07.08 в 20:07

  За страничния наблюдател ще е лесно да критикува! Може и да помогне например! Така шумът става всеобщ!

  11

  dzver 11.07.08 в 20:07

  eenk – 454 абоната само във google reader, това е 2.5 пъти повече от нова визия. peio и Георги Чорбаджийски са около 2 пъти повече от мен. Нямат Feedburner, но това не пречи да се проверяват – правих го преди половин година.

  12

  Тодор Христов 11.07.08 в 21:07

  Dzver, аз изрично споменах Feedburner – това е наложен инструмент в целия свят. На много места в текста говоря само за Feedburner и няма как да отправям покани към блогърите, които не са под Feedburner, тъй като не разполагам с механизъм да видя техните броячи.

  Нямам нищо против да се отправи покана и към други блогъри, дори напротив – стига да искат, нека се включат, естествено. Но трябва да има някаква единна валута за измерване, все пак. Освен забавния момент, който не ми се иска да забравяме, нали трябва да има и някаква база за сравнение.

  Вероятно няма никакво значение да се съпоставят несъпоставими неща, но ще уточня, че лично при мен абонатите са с RSS четец и по е-мейл. И в двата случая става дума за RSS емисия, а въпрос на избор и технически възможности на читателите е как да я следят тази емисия. В този смисъл, сравнението 2,5 пъти повече, което правиш не е точно. RSS не е Google Reader.

  Но както и да е. Идеята ми, надявам се, е ясна, постарах се да опиша всичко по-горе. Ако искаш, предложи на други участници да се включат и ще се радвам да го сторят, ако измерваме абонатите по Feedburner.

  13

  Longanlon 12.07.08 в 09:07

  ако ще търсим забавния момент, май е по-добре да оставим еленко еленков извън състезанието хехехехе

  14

  Ваня Станева 12.07.08 в 17:07

  Чудесна идея.
  Пожелавам успех на състезателите.
  Надявам се да има повече игра и желание за победа.
  Аз читателят ще пиша коментари не критики и подигравки.

  15

  Тодор Христов 12.07.08 в 18:07

  Ваня, разбира се, добре дошла по всяко време! :-)

  16

  Longanlon 12.07.08 в 18:07

  предлагам някой с опит в дизайна или поне с повече чувство за цветовете от мене, да измайстори някакви медали за тия рсс-награди :)

  17

  Тодор Христов 12.07.08 в 18:07

  Рибата е още в тигана, Longanlon… :twisted:

  (медали с формата на кръг, а вътре – оранжевата rss иконка?)

  18

  Longanlon 12.07.08 в 21:07

  e, аз си представях рсс-нинжа …

  19

  Б.Христов 13.07.08 в 08:07

  Черна да е нинджата, чернааааа :)

  20

  Георги Ангелов 13.07.08 в 10:07

  Един подпис и от мен.

  21

  Тодор Христов 13.07.08 в 10:07

  Да, един малък символ-банер с черна нинджа и още 1-2 за останалите категории няма да е зле. Лошото е, че и аз съм неспособен да направя такива неща…

  Георги, добре дошъл на борда. :-) Във вторник ще я почваме значи.

  22

  Георги Танев 13.07.08 в 18:07

  Аз по-скоро, ще погледам от страни. И само глупавите биха се смели, все пак трябва да се опита, нали така. Мисля, че на моят блог му е рано да се включи в подобна веселба. Увеличаването чрез състезание на броя абонати и посещаемост, може да има и странични ефекти. При такива условия наистина е добре по-посещаваните блогове да участват.

  А ще има ли анкета, кой ще спечели, награда за позналия и т.н. :P Лятото всички правят промоции с награди ;)

  23

  MacTeP 13.07.08 в 18:07

  Късмет на всички

  24

  Тодор Христов 13.07.08 в 18:07

  Мерси Мастер!

  Георги, черното тото на залозите вече вървяло, според слуховете. :-)

  Засега нямаме предвидени награди за позналия победителите в отделните категории, но кой знае… ще мислим. Междувременно, всеки може да дава своите първоначални прогнози – било в своя блог, било някъде другаде.

  25

  Георги Танев 13.07.08 в 19:07

  Надявам се залозите да са в е-стойност или в бири :)

  За прогнози, ако ми дойде желанието, може би – аз вече обмислям да направя едно проучване на развитието и резултатите от това състезание и да видя дали предположенията ми, ще имат някакви допирни точки с реалността.

  Все пак да си кажа, че най-повърхностно погледнато, ще бъде интересно да се наблюдават данните през няколко дни (ако бъдат публични поне в блогсферата), очаквам изненади :)

  Поздрави а относно успеха – каквото си направите, дано да бъде положително. Малко странно звучи, но изключвайки моят поглед, все пак в БГ живеем :D

  26

  Тодор Христов 13.07.08 в 19:07

  Планирам да правя периодични бързи анализи на “RSS Дандания”, така че, да – резултатите ще са публични.

  27

  Longanlon 14.07.08 в 07:07

  и кво, днес почваме, а?

  кога ще се засичат броячите?

  28

  Тодор Христов 14.07.08 в 08:07

  Не, не… от утре (Вторник, 15.07.2008), когато се актуализират броячите за Понеделник, някъде по обедно, следобедно време. При Feedburner е с 1 ден закъснение.

  На някои хора съм чувал, че броячите им се опресняват в около 12,00 на обяд, при мен по-често са около 13,00, а понякога ми се е случвало и след 14,00ч.

  29

  Б.Христов 15.07.08 в 08:07

  Айде на старта всички след броени часове, нека надпреварата започне … 8)

  30

  Георги Танев 15.07.08 в 19:07

  Това е моят фаворит за първите 2 седмици. Според развитието, ще дам и следваща прогноза.

  Белчо Христов – BelchoHristov.com

  31

  Цветан Дичев 18.07.08 в 18:07

  Успех на всички. :)

  КОМЕНТИРАЙТЕ сега (и моля, пишете на кирилица):

  Създайте си уникален Граватар (снимка) за вашите коментари. Граватарът ще се асоциира с е-мейл адреса, който оставяте, когато коментирате тук.


  two + = 4